Re: Piłka Ręczna

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Piłka Ręczna

Post autor: Morrow » 24 sty 2011, 21:39

Faktycznie, popieprzyły mi się zasady :P

O medale już nie gramy ale mistrzostwa trwają dalej. No i Hiszpania jest 3 półfinalistą i wcale nie są bez szans na finał. Jak dla mnie spora niespodzianka, spodziewałem się, że będą grać o miejsca 5-6 a dziś roznieśli Islandię, już do przerwy wygrywając 10 bramkami. Póki co są niepokonani, nawet Francuzi nie dali im rady. Żabojady pewnie niedługo uzupełnią skład półfinalistów, w tej chwili jest 26:19 dla nich w meczu z Norwegią. Pogmatwało się na dole tabeli bo Węgrzy sensacyjnie ograli Niemców i wyprzedzili ich w tabeli, mają w tej chwili 4pkt tak jak Islandia. Jeśli wygramy z Chorwacją to przy splocie dziwnych wyników możemy grać z Węgrami o 5 miejsce:)

Co do naszej gry to na tych mistrzostwach zagraliśmy tylko 30 minut z Danią na miarę medalu a to trochę za mało. Można gdybać co by było gdyby Krzysiek Lijewski i młody Jurecki byli w kadrze ale to jednak cały czas nie było to. To dalej moja ulubiona z naszych reprezentacji w sportach drużynowych i niezależnie od zajętego miejsca będę za rok widział ich jako kandydatów do medali na ME i IO ale z tych mistrzostw musi być wyciągnięta jakaś nauka dla Wenty bo było widać, że ta maszyna nie działała tak jak na ostatnich turniejach. Zobaczymy jak powroty Tkaczyka i Szmala do Vive i gra w klubie z kilkoma innymi reprezentantami pod skrzydłami Wenty przełożą się na kadrę. Na dłuższe podsumowanie przyjdzie jeszcze czas po ostatnich meczach. Teraz Chorwacja. Straciliśmy juz patent na Duńczyków, teraz czas żeby Chorwaci stracili patent na nas :P

Wróć do „Inne sporty”