Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Bienias » 28 sty 2011, 13:41

Mówisz, że wychowankom płaci się więcej? W porządku, ale w takim układzie ja mogę napisać, że jak ktoś chce tutaj przyjść to niech się zatem godzi na obniżkę zarobków tak, aby drabinka działała
Nie wiem czy wiesz ale jak taka zasada w Europie ze jak zmieniasz stanowisko pracy to pensje jest taka sama lub wyzsza ( nazwij to tzw awansem). Alves przechodzac do nas rowniez dostal podwyzke w stosunku do tego co mial w Sevilli. W takim wypadku wszedl na wyzszy poziom. Wychowankowie to inna kwestia bo oni zwykle nie graja tylko dla pieniedzy. Ich sie docenia za wklad w druzyne itp. Zobacz ze jak Ibra przyszedl to Messi dostal podwyzke. To daje do zrozumienia jaka jest hierarchia w zespole. Alves to jest bardzo dobry zawodnik ale jego zajebisctosc bierze sie glownie z ubogiego zasobu zawodnikow o podobnych preferencjach. Dla mnie sytuacja jak z Yaya. Bez sentymentow. Jak chce zarabiac kasiore niech idzie do City. Szybko zniknie z futbolowego panteonu a zostanie tylko pamiec. Nie jest absolutnie kluczowym zawodnikiem.

Wróć do „Hiszpania”