Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 29 sty 2011, 15:33

bartbuks pisze:Ok Mentorze, a możesz mi nakreślić sprawę z Bojanem? Swego czasu interesowaliśmy się wypożyczeniem go, lecz chyba żadnej poważnej dyskusji na ten temat między klubami nie było, prawda? W sumie nie dziwię się, bo gdyby sypnęło wam się magico-trio-ataka, to Bojan też się przyda.
Nakreślić mogę. Niedawno podpisał nowy kontrakt, od początku sezonu gra z '9' na koszulce co ma swój wymiar a Guardiola na każdym kroku go wspiera. Jego odejście jest niemożliwe a wypożyczenie chyba mało prawdopodobne choć zobaczymy jak się lato potoczy. Gdybyśmy sprowadzili kogoś do ataku to może dałoby się Bojana wypożyczyć, ale to póki co niewiele warte dywagacje.
Jarzinho pisze:O City mówiło się, że zaoferują mu 9 mln, Dani chce 7, więc pisanie, że Alves chce pieniędzy jakie zaoferują mu Anglicy jest nieprawdą. Nie wiem jaką kwotę oferuje mu Sandro, ale agent Brazylijczyka nie bierze za argument plotek o pensji jaką może otrzymać jego klient z City, bo jak widać aż takich pieniędzy nie chce.
Ty chyba jednak czegoś nie rozumiesz. Nikt nie pisze, że Alves chce takich pieniędzy jakie oferuje City bo tak nie jest. Doskonale wiemy ile chce - 7 baniek na sezon. Barcelona oferuje 4 czy 5 mln. Alves może zatem wybrać - 5 mln od Barcelony albo 9 (?) od Manchesteru City.
Jarzinho pisze:Być może on potrzebuje regularnej gry, bo jak taką dostaje potrafi ją dobrze wykorzystywać. 10 - 15 minutowe epizody niespecjalnie mu pomagają, nawet jeśli dostanie w CdR zaraz większe minuty.
Jeżeli potrzebuje regularnej gry to musi odejść. Proste. Jeżeli może być dobrym jokerem to niech zostanie. Jest bardzo młody, ale zatrzymał się w rozwoju i nie ma tego jak pchnąć dalej. Trudno znaleźć dobre rozwiązanie tej sytuacji. Przed nami druga część sezonu i pewnie będzie miał jeszcze swoje szanse. Jeżeli dalej będzie słabo to ja bym szukał jakiegoś napastnika na ławkę a Bojana wypożyczył żeby zobaczyć jak się będzie spisywał grając regularnie.

Wróć do „Hiszpania”