Zasadniczo nie używam tej emotki, aleaml pisze:Kompletna bzdura. Kluczem jest własnie to że mowimy o faulach odgwizdanych. Z tej statystyki wyciagam prosty wniosek , że sedziowie gwizdżą 2 razy czesciej upadki (nie wiem czy faule!) Ronaldo niz Messiemu. Czyli, idąc dalej niezbyt skomplikwoanym tokiem rozumowania ktore przedstawia w poprzednich postach autor, moge nawet rzec, że Ronaldo to klasyczny nur a sedziowie chętniej pomagaja Realowi. Natomiast Messi - mimo że jest diabelnie często przy piłce, i chyba kazdy kto oglada ligę wie, ze rownie często jest atakowny przez rywali, wyglada na to, ze sedziowie praktycznie nie gwizdża atakow na niego (wszak az 11 odgwizdanych fauli z 30 przypada na 2 mecze!). Jawna dykryminacja. Takie wlasnie mozna wyciagac wnioski ze "statystyk", ktorymi nas raczy autor. Przy odrobinie niekoniecznie kreatywnej ksiegowosci czy wielkiej milosci do Realu.
Nikt normalny nie może tak dużej różnicy (prawie dwa razy więcej) zwalać na błąd statystyczny. I tylko moje dobre serce pozwala mi nie pisać teraz w kierunku tegoż użytkownika epitetów w stylu niektórych użytkowników tego forum, a które to epitety same się nasuwają.
11 fauli w dwóch meczach. Owszem. Kluczowa kwestia to w jakich meczach. Przecież w obu tych meczach Barcelona wysoko wygrała. Ale rywale (Real i Espanyol) nienawidzą Barcy, byli wkurwieni, że przegrywają i nie mieli zamiaru nikomu odpuszczać. W tych meczach faule na Messim były gwizdane, a w innych są niegwizdane. Doprawdy interesujące.