Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 09 lut 2011, 16:32

Roma(z sympatii mu przedłużą :?: )
Donnarumma w zeszłym sezonie był kiepski, na wypożyczeniu nie gra. Di Fabio w primaverze zbiera noty... Przeciętne, już przy kilku meczach czytałem o jego fatalnych błędach, Miśkiewicza chcą opchnąć do Polski. To tyle w kwestii młodego bramkarza jako numer trzy w klubie, co jest rozwiązaniem najzdrowszym.
W Milanie od bardzo dawna stawiali na starych bramkarzy jako numer trzy - Fiori, Storari niedawno (na zmianę z Didą, sytuacja była skomplikowana), Roma od dwóch lat.
Wreszcie, Roma zarabia niecały milion euro netto, czytałem nawet o 600k rocznie. Zagrał ostatnio w pucharze i to zagrał solidnie, dużo lepiej, niż się spodziewałem, sportowo jestem z niego bardzo zadowolony. Jeśli na przeszkodzie nie staną jego ambicje sportowe lub chęć zakończenia kariery, to przedłużyłbym z nim kontrakt w ciemno - dopóki nie mamy niezłego młodzika, dopóty Roma jest doskonałym numerem trzecim. Gdy przychodził, to byłem nastawiony do niego sceptycznie, ale kupił mnie swoimi występami i brakiem narzekań. No i jest Włochem. ;)

Do odstrzału widzę Pippo (za niego Beretta lub Paloschi jako zmiennik Zlatana), Seedorfa, Van Bommela, Jankulovskiego i w zależności od mercato - Pirlo i Nesty. O ile Nesta przyda się nawet w razie przyjścia kogoś świetnego jako nauczyciel, o tyle Pirlo to piłkarz już wypalony i z niesamowitymi wymaganiami finansowymi. Ktoś jego typu jako rozgrywający przyjść musi (Poli i Ganso?), bo pomoc bez takiego gracza wygląda strasznie, ale mam wątpliwości, czy to Pirlo rozwiąże nasze problemy z taktyką.

Wróć do „Włochy”