Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post autor: toporow » 10 lut 2011, 11:39

Jarzinho pisze: W Polsce kibice się cieszą z obecności Glika, Kucharczyka, Borysiuka... No i ch... że są młodzi, ledwo potrafią piłkę zagrać, jedni nie nadają się żeby ich choćby powołać drudzy za pierwszym czy drugim razem powinni zaliczyć wylot.
Z tym nie mogę się zbytnio zgodzić. Oczywiście, że nie mamy takiego dobrobytu jak Francja, Anglia, nie wspominając o Hiszpanii, ale mamy na tylu dobrych piłkarzy, aby powalczyć o wyjście z grupy na Mistrzostwach Europy. Żeby było jasne, nie mówię o naszych piłkarzach w Ekstraklasie, bo tam mało który się wyróżnia i zasługuje na grę w reprezentacji. Jednakże za granicami naszego państwa grają naprawdę przyzwoici grajkowie (Obraniak, Robert, Kuba, Piszczek, Wasyl, Boenisch, Glik - w nowej ekipie chyba odnalazł pewność siebie - Jeleń, Majewski), których po prostu trzeba naprowadzić na właściwy tor w kadrze. Niestety Smuda takimi zgrupowaniami nie daje przykładu jako selekcjonera dążącego do perfekcji. To jest śmiech na sali.
Bienias pisze:Aha. Jak zwykle po meczu Polski staram sie poczytac posty Leofilow. Czemu ich nie ma skoro po kazdym meczu Leo bylo jedno wielkie narzekanie. Teraz maja swojego cudaka i siedza cicho ( w wiekszosci) :lol:
Jeśli chodzi o samego Leo i jego fanów jak, i antyfanów, to ja muszę przyznać, że Holender do 2008 roku zachowywał się jak profesjonalista. Podejmował trafne decyzje i nie można było mieć zastrzeżeń do jego pracy. Niestety, im bliżej było awansu i Euro2008 coś zaczęło się psuć. Leo zaczął zachowywać się jakoś dziwnie. Skończyły się dobre pomysły, zaczęły się kontrowersyjne i po prostu zupełnie nietrafione. Cóż, tak bywa.

We wczorajszym spotkaniu zagraliśmy słabo i przede wszystkim brzydko. Jednakże jeśli mamy z mocniejszymi drużynami minimalnie wygrywać, a grać nudno dla oka to jakoś to przełknę. Jednakże jak na razie jeszcze dużo do roboty ma Smuda. Jestem tylko ciekaw, czy on dostrzega te wszystkie błędy popełniane przez naszych kadrowiczów... przecież "na Euro stać nas na pierwsze miejsce w grupie" :roll:

Wróć do „Polska”