Nie masz racji kolego, z prostego powodu, nie wykazales, ze to o czym pisal realfan, nie zostalo napisane przez "katalonskiego pismaka", bo przytoczone przez ciebie linki na temat badac prowadzonych przez naukowcow z La Corunii, w zadnym miejscu nie stwierdzaja, ze Messii jest szybszy z pilka niz bez niej (co intuicyjnie jest nielogiczne).Killerbean pisze:nie pisz mi o czytaniu ze zrozumieniem lamo , jak sam nie jarzysz. Pisałem odnośnie katalońskiego pismaka, a nie biegu. Jak nie zrozumiał to do gimnazjum marsz.tylerdurden pisze:Czytanie ze zrozumieniem sie klania "Panie",albo nie przeczytales tego co podlinkowales, albo nie rozumiesz tego co napisal realfan, albo ja jestem slepy![]()
Nie bede wdawal sie z toba w pyskowki, bo to nie ma sensu, chcialem tylko wykazac, ze nie podales dowodu na to,ze realfan sie mylil.
Generalnie wczesniej rowniez "naukowcy" z Monachium prowadzili podobne badania, i wyszlo im, ze to jednak Roandlo jest szybszy nawet z pilka, warto wiec bo "badan naukowcow" zawsze podchodzic z dystansem