Juventus Turyn (zbiorczy)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro » 13 kwie 2005, 14:00

Anka pisze:
Tomusmc pisze:W Turynie dużo mówiło się w weekend o środowym rewanżu LM z Liverpoolem. Miejscowa policja ogłosiła alarm, po tym jak „La Gazetta dello Sport” opublikowała oświadczenie kibiców Juve, w którym zapowiadają zemstę za tragedię na stadionie Heysel (w 1985 roku przed finałem Pucharu Europy Juventus – Liverpool zginęło 38 Włochów) - przypomina Życie Warszawy.

– Czekaliśmy 20 lat i teraz czas na rewanż. Będziemy zabijać was tak jak wy zabijaliście nas. Fani Liverpoolu nie opuszczą stadionu Delle Alpi żywi. Ostrzymy noże czekając na wasz klub – zapowiadają włoscy kibice.

Według miejscowej prasy, do Turynu przyjadą co najmniej cztery tysiące angielskich kibiców

Niewiem czy już to widzieliście, ale jeśli Włochy mają się pokazać z tej strony to wole żeby Juve odpadło :? kibice sami chcą eliminować swoje drużyny z LM. Mam nadzieje, że to tylko plotka i nic się dzisiejszego wieczoru nie stanie...
Gdyby kibice Juve dopuścili się tych czynów, całe Włochy okryłyby się hańbą - we wtorek Mediolan się bił, to i w Turynie na drugi dzień nie mogą być gorsi... :wink:
Tomusmc właśnie jak przegramy to będą jazdy... jak wygramy to może nie... :wink: przed pierwszym meczem też tak mowili... a poza tym nie wszyscy kibice tak mysla... zapewne jest to grupka zwykłych popaprańców... :? podobno do Turynu przyjadą 3-4tys. angielskich fanow, a 'bronić' ich bedzie 2 tys. ochroniarzy...

Anglicy bardzo ładnie przyjęli nas w Liverpoolu...(fot. 1 i 5) szkoda, że nie wszyscy kibice okazali należyty szacunak fanom The Reds...(fot. 6)

wczoraj kibice Interu dali anty- pokaz dopingu (jak dla mnie won z pucharów co najmniej na przyszły sezon!! no i oczywiście walkower, zamknięcie stadionu dla kibiców Interu... bez litości- żeby w piłkarzy rzucać petardami... :? nie mam nic osobistego do Interu a może ;) ale za takie zachowanie np. Wisełke wywalili... hańba dla Włoch i całej piłki nożnej. a jak nic z tym nie zrobią, to nic się nie zmieni- najpierw Rzym, teraz Mediolan, a później????)... mam nadzieje, że dziś nasi nie wezmą z nich przykładu. podkreślam: nie wszyscy kibice Juve są rządni zemsty... (fot. 4)

kibice Liverpoolu zrobili wszystko co tylko mogli... wyciągnęli dłoń, a teraz nasza kolej... nie straćmy szansy, bo kolejnej może już nie być... nie wiem jak Wy ale po śmierci Jana Pawła II... tzn. te pojednania cale... mam wrażenie, że teraz wszystko wybuchło ze zdwojoną siłą i w Polsce i w Europie... :?

Wróć do „Wracając Do Meritum”