Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil232 » 14 lut 2011, 0:18

Tak gra w tym sezonie bo na lewej gra Dowining i wychodzi mu to naprawde dobrze.
Wiem, że tak gra, ale nie wspominałem o tym po prostu u nas takiej pozycji nie ma. Tzn. Grając dwójką napastników, jeden jest zwykle cofnięty i wspomaga środek pola w rozegraniu, no ale nadal to jest napastnik, a nie taki podwieszony Young czy VDV.
Angola u nas widze jako zmiennika dla Naniego i Antosia
Giggs to ma byc genialny zmiennik a nie zawodnik ktory nas cignie po wygranie co kolejke.Park ma najlepszy sezon w karierze jednak to nie jest zawodnik na 1 sklad MU.Cleverley na skrzydle mi sie jakos nie widzi. SAF to widzi i wie ze kolejny sezon bedzie ostatni dla Ryana i Paula.Trzeba znalesc gracz o wysokich umiejetnosciach ktorzy ich zastapia.
Sęk w tym, że Antos z Nanim grali razem zwykle tylko wtedy kiedy graliśmy z jakimiś ogórasami u siebie. Tak to z wyżej klasy rywalami raczej rywalizowali o jedno miejsce na prawej pomocy, a z drugiej strony grali albo Giggs albo Park, czyli nie tak ofensywni skrzydłowi, którzy cześciej się wracają i którzy też schodzą do środka pola i pomagają w rozegraniu piłki. Tutaj Young mógłby być pomocny w rozegraniu, ale on właśnie jest raczej typem takiego ofensywnie usposobionego skrzydłowego co w obronie i w walce nie wiele daje, chociaż z drugiej strony skoro w Villi gra w środku co prawda podwieszonego, ale też udziela się w odbiorze piłki, więc może jednak się mylę i mógłby też tak grać.
Kamil, sam chciales Balego u nas, wiec mi wytlumacz czemu Bale tak a Young nie? Angol bedzie na lawce i moze grac na prawej, dodatkowo jest polowe tanszy. Bale nie ma szans na 1 sklad przy graczu ktory ma chyba 13 asyst w samej lidze wiecej do niego.
Tutaj nie chodzi o konkretne nazwisko Young czy Bale. Jeśli Young byłby dostępny za 15-18 mln, a za Bale trzeba było by dać z 35, to skłaniałbym się ku Young'u. Mi chodzi oto, czy w ogóle jest nam potrzebnym skrzydłowy. Wspomniałem już, że domagałem się kupna takiego przez wiele okienek, ale że gracze których mamy udowodnili mi, że dają radę.
A jest jeszcze wracający z wypożyczenia Cleverley, który chciałbym, aby otrzymał szanse. A przy kupnie kolejnego skrzydłowego będzie miał na to minimalne szanse. Zawsze mówiłem, że podobają mi się kluby w których roi się od wychowanków, a co u nas będzie jak odejdą Scholes i Giggs, a już odszedł Neville. Kto się ostaje? Fletcher? O'Shea jako zmiennik, Brown wydaje się być na wylocie, z Evansem nie wiadomo co, jak się nie ogarnie to trzeba będzie go pchnąć, a Gibson to wciaż nie wiadomo czy to jest gracz formatu United. I z graczy pierwszego składu ostaje się praktycznie tylko Fletcher. Chciałbym, żebyś my na swoich stawiali, którzy udowodnili że talent mają, a Welbeck czy Cleverley to w tym sezonie pokazali.

Wróć do „Anglia”