Wcale nie wygląda, wrócił do treningów razem z Boatengiem i o jego powołaniu kosztem Prince'a zadecydował chyba krótszy okres absencji. Jeśli w ogóle zagra, to pewnie kilka minut w ostateczności.Jak wygląda po urazie Strasser ?
W pomocy mamy dwóch pewniaków - Flamini i Gattuso, w obronie trzech - Nesta, Silva i Yepes. Obawiam się, że Brazylijczyka jednak przesunie Allegri do przodu, bo w ataku Spurs ma zagrać Pawliuczenko z Defoe albo VdV. To są akurat tacy atakujący, których Yepes z Nestą mogą zatrzymać, a zadecyduje o wyniku starcia pomoc.
Prasa zapowiada koszmarne ustawienie: Abbiati - Abate, Nesta, Yepes, Antonini - Gattuso, Flamini, Silva - Seedorf - Pato, Robinho.
Mam jednak nadzieję, że kosztem Seedorfa zagra Zlatan, a za Yepesa Seedorf lub Merkel.
Na konferencji Allegri jako opcję do pomocy podawał również Jankulovskiego. Sam nie wiem, czy to taka straszna propozycja, bo za wszelką cenę próbowałbym na jego miejscu oszczędzić Silvie gry w pomocy.
Gattuso, van Bommel, Merkel - SeedorfI teraz mi się przypomniało.Jak wyglądała pomoc w meczu z Parmą ?
I wyglądało to dobrze. Gattuso i Holender zadbali o defensywę, Seedorf i Merkel świetnie wspomagali atakujących. W obecnym ustawieniu jednak, jeśli chcemy grać do przodu, to po prostu musimy mieć dwóch pomocników z czterech usposobionych ofensywnie - najlepszy byłby taki następca Pirlo i ofensywny pomocnik, ale Emanuelson czy Merkel jako półśrodkowy też pasuje. Właśnie dzięki pomocy kontrolowaliśmy tempo gry i zdominowaliśmy rywali, co nam się ostatnio nie udawało.