Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Kamil232 » 14 lut 2011, 21:54

Proponuje na początek darować sobie tego jedynego Ronaldo i podróbkę, nie tak dawno w tym temacie był lament na temat poziomu forum, więc proponuje go nie obniżać. Natomiast jeśli mój apel nie spotka się z pozytywną odezwą, to ja potrafię się dostosowywać do sytuacji i też ładnie mogę określić Il Fenomeno :wink:

Myślę sobie tak. Po pierwsze C. Ronaldo jeszcze kariery nie zakończył przed nim co najmniej jedno albo dwa występy na Mistrzostwach Świata. Myślę sobie również, że Portugalia to pryszcz przy Brazylii, więc wypominanie CR7 że nie ma MŚ jest niepoważne. To trochę jak wypominanie Giggsowi, że nigdy nie zagrał na MŚ. No bez jaj.

Natomiast jeśli chodzi o kluby, to Il Fenomeno grał w największych klubach świata z najlepszymi piłkarzami świata, i przez tyle lat zdobył jedno marne Mistrzostwo krajowe. Troszkę mało. Miarą wielkości piłkarza jest również to do jakich trofeów potrafi swoim geniuszem zaprowadzić swoje zespoły, a Ronaldo z Brazylii mimo gry w największych klubach świata tego nie uczynił.
Był genialnym piłkarzem, rzecz jasna, ale czy największym z największych? czy ja wiem...

Wróć do „Hyde Park”