Dlaczego absurdalne? Widzisz ja mam inne spojrzenie na całą sytuację, a Ty inne. Może pamiętasz naszą rozmowę na początku sezonu, w której prawiliśmy o skrzydlatej pozycji Guaje. We wcześniejszym poście trafnie zauważyłeś, że nikt nie trzyma się swoich pozycji jak ślepy psa przewodnika, lecz dla mnie sygnał był jasny - Guaje nie będzie pierwszym strzelcem i nie widzę tutaj żadnego absurdu.Mentor pisze:Jeżeli mamy dyskutować poważnie to po co takie absurdalne wtrącenia
U nas potrafił w jednym sezonie załadować 28 goli w La Liga, choć wcześniej ledwo co udawało mu się trafić w co drugim meczu. Guaje jest nieskuteczny i to wie każdy kibic Valencii. Fantastycznie prezentuje się na turniejach, potrafi się maksymalnie na nie mobilizować, lecz liga to co innego. Uwierz, że u nas miał okresy kiedy irytował swoją nonszalancją, bo przecież nikt nie jest perfekcyjny. Ale my graliśmy trochę inaczej, często z kontry wychodząc 4-5 zawodnikami, bądź łamał ktoś obronę prostopadłym podaniem na Villę.
U was David wskoczył na wyższy poziom, lecz wcześniej zasmakował tego w kadrze. Tutaj należy doszukiwać się jego przewagi nad Ibrą. Jednak możesz mi wierzyć, bądź nie, lecz Villi, pomimo, że jest jednym z najlepszych napastników na świecie, braknie mu u was tzw. zadry. Nie wiem jak Ci to opisać, ale Messi czasami wystarczy, że zrobi 20m z piłką i przy podjęciu próby strzału wiesz, że na 99,9% będzie gol.
Flanka nie jest dla niego miejscem, gdzie nie będzie potrafił się odnaleźć, lecz najlepiej czuje się w środku. Wy często rozgrywacie, jemy piłka w tym nie przeszkadza, ale mi osobiście czasami brakuje Villi, który nagle przy szybkiej kontrze pojawia się znikąd i wbija gwóźdź. Zobacz mecz z Realem. Dwa gole i szczerze, to dla mnie były to bramki, które przypominały jego grę w VCF. Nie potrafię Ci tego opisać, zapewne nie wyłapiesz tego o co mi chodzi, ale prawda jest taka, że David nie jest u was od tego, aby ścigać się z Messim w ilości strzelonych goli. Jak znajdę odpowiedni sposób, aby Ci to przekazać to napiszę.
Guaje nie zszedł w swojej karierze poniżej 15 goli (w PD), a w tym sezonie umieścił już piłkę 29 razy (minus 11 goli, które strzelił dla repry). Wg mnie możesz spokojnie spodziewać się coś około 30 bramekMentor pisze:Ja oczekuję od Davida tych minimum 25 goli dajmy na to. Jestem przekonany, że da radę. Naturalnie mam na myśli wszystkie rozgrywki łącznie a nie 25 bramek w lidze.