MEKSYK - POLSKA 27 kwietnia 2005

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 13 kwie 2005, 16:27

Janas eksperymentuje przed meczem z Meksykiem oto co napisala jedna z polskich gazet na temat skladu druzyny narodowej na to spotkanie:

"Siedmiu piłkarzy z krakowskich klubów na Meksyk
Trener Paweł Janas chce zabrać siedmiu piłkarzy z krakowskich klubów na mecz towarzyski Polska – Meksyk, który 27 kwietnia odbędzie się w Chicago – informuje „Dziennik Polski.
W stanie gotowości są: Marcin Baszczyński, Paweł Brożek, Tomasz Kłos, Arkadiusz Głowacki i Radosław Sobolewski z Wisły oraz Marcin Cabaj i Piotr Giza z Cracovii.
Kierownik reprezentacji Krzysztof Rola-Wawrzecki zakomunikował, że skład reprezentacji zostanie ogłoszony w czwartek."

a Glos Szczecinski dodaje jeszcze jednego kadrowicza Janasa

"Już przed tygodniem Głos Szczeciński informował, że Przemysław Kaźmierczak z Pogoni jest bliski powołania do kadry Polski na mecz Meksyk - Polska. Wczoraj do klubu przyszło oficjalne potwierdzenie.

- Zawsze marzyłem o tym, by włożyć dres reprezentanta Polski - mówi Przemysław Kaźmierczak.

- Wyjazd do Meksyku wyłączy mnie z gry w przerwanym meczu ligowym z Lechem Poznań, który Pogoń dokończy także 27 kwietnia. Sądzę jednak, że koledzy poradzą sobie beze mnie i uzyskają korzystny rezultat, podobnie jak my w Chicago - dodaje."

Wróć do „Polska”