Re: LM: Arsenal - Barca

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: LM: Arsenal - Barca

Post autor: Kamil232 » 16 lut 2011, 23:11

Grał, ale Messi na środku ataku był zupełnie odcięty - nie powinien tam grać.
Przecież on gra tak cały sezon. Dziś też tak grał, nawet jak Villa był na boisku. Inna sprawa, że się cofa do środka pola i pomaga w rozegraniu bądź po prostu szuka gry w wielu sektorach boiska, taki gracz ma wolną rękę, ale nominalne gra na środku ataku, na lewej Villa na Prawej Pedro.
Arsenalowi pomogła zmiana Songa na Arszawina, do środka przeszedł Nasri i bylo tam trzech panów, którzy kapitalnie operują piłką, Wilshere(zdecydowanie MOTM- kapitalny mecz), Fabregas i Nasri i to zdecydowanie napędzało ataku Arsenalu, gra w środku polu była szybsza, widać to choćby przy ostatnim golu gdzie po odbiorze Jack świetnie zagraje z pierwszej piłki do Cesca a ten rzuca kapitalną piłkę do Nasriego.

Wynik jest dla mnie niespodzianką do 60 minuty mecz wyglądał tak jak się spodziewałem, Arsenal miał swoje sytuacje po kontrach, ale Barca z lepszą skutecznością mogła już załatwić robotę, obraz gry odmieniło po pierwsze zejście Villi i wejście Keity, a po drugie co już pisałem zmiana Songa na Arszawina, dzięki przejściu Samira do środka, szybkość gry Arsenalu zdecydowanie wzrosła.

Brawa dla The Gunners i życzę Kanonierom awansu :)

PS. Mnie również wkurwiła wrzutka Pełki o Barce najlepszej drużynie świata. Póki co jest nią Inter przynajmniej do Maja.

Wróć do „Puchary Europejskie”