Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 17 lut 2011, 15:55

Bendtner i Ganso mi się podobają.
Cissokho spuścił z tonu, ale grać potrafi.
Astori i Balotelli już mniej - Balotelli z dopłatą za Pato to dobra opcja, ale Astori jako piłkarz wspomagający zespół w LM? Żart? Milanowi Astori jest potrzebny, ale jako następca starzejącego się Yepesa czy zastępca Bonery, za Nestę musi w lato przyjść ktoś naprawdę wybitny. Nie wierzę, że zespół z Cissokho i Abate na bokach obrony coś zmieni.

Mexes - bardzo dobry transfer, jeśli dojdzie do skutku. Od dawna liczę na jego transfer do Milanu i wierzę, że jest w stanie z Silvą stworzyć bardzo mocny duet obrońców, choć to nie jest spełnienie moich marzeń na środku obrony.
Cassetti? Gra dobrze, fakt, ale nie widzę w nim jakiegoś wiele lepszego piłkarza od Oddo, poza tym kto ściągnie Massimo w lecie? Wydaje mi się, że jednak Massimo zostanie w klubie i będziemy mieli niepotrzebnego piłkarza na trybunach psującego atmosferę.

W to mercato spodziewam się:
Co najmniej jednego środkowego obrońcy (Mexes), co najmniej jednego prawego (Cassetti nas nie zbawi), lewego obrońcy (Cissokho może, ale wcale nie musi być ratunkiem dla tej pozycji), rozgrywającego (Montolivo lub Poli, nie widzę alternatyw), ofensywnego pomocnika (Ganso) i w ostateczności kogoś jako zmiennika dla Ibrahimovicia, ale jeśli nie sprzedamy Pato, to będziemy mieć czterech świetnych napastników i Pippo, więc ciężko powiedzieć, by ktoś był niezbędny.
Nawet bez wzmocnienia obrony z Ganso i Montolivo w pomocy dodatkowo będziemy o wiele silniejsi. Mam cholerną nadzieję, że rozgrywający Fiorentiny do nas trafi, a pożegnamy Pirlo.

Wróć do „Włochy”