Jakiego błędu? Przecież on go nawet w akcji nie oglądał, nic o gościu nie wiedział, wziął go w ciemno więc jaki kompetencyjny popełnił?Dlaczego zadajesz pytania w taki sposob aby nie podwazyc bledu kompetencyjnego Alexa?
Pusty śmiech mnie ogarnia czytając te twoje wynaturzenia. Fakty są takie, że United ma świetnie rozbudowaną siatkę scotów, obserwuje wieli chłopaków w niemal każdym zakątku świata, jeden czy dwa występy nie przesądzają o tym, że dany gracz trafia do United, żeby tak się stało to gracz musi na dłuższym dystansie czasowym udowodnić swoją wartość. Prócz tego zawodnicy są również obserwowani pod względem charakteru tzn. jak się prowadzają, czy dużo przesiadują w klubach chleją, jaki maja charakter np. tak było w przypadku Hernandeza, zresztą to myślę, że jest to praktyką w wielu klubach bo podobna sytuacja była w przypadku Fabiańskiego, mówiło się o tym, że szpieg Arsenalu przed zdecydowaniem się na transfer obserwował go niemal 24 h na dobę.
Tak więc każdy transfer jest dokładnie przemyślana, po wielu obserwacjach, po sprawdzeniu czy dany zawodnik również będzie pasował charakterologiczne do zespołu.
W przypadku Bebe tymczasem faceta w akcji widziano wiele razy, nie wiele wiedziano o nim samym, obserwowali go pare razy tylko Queiroz i nasz Scout i nagle wykłada się na niego od 5-8 mln funtów w zależności od źródła. Skąd ten pośpiech? po co? Czemu nie obserwowano gośćia spokojnie przez pół roku czy rok, czemu nie sprawdzono jak sobie poradzi w średnim klubie z ligi portugalskiej, mógł sie tam spokojnie rozwijąć, grać w najwyższej klasie rozgrywkowej i zobaczylibyśmy jak sobie radzi. A tu nie Fergie gościa nie widział na oczy i go bierze. Jasna sprawa jest, że ten pośpiech był czymś spowodowany. Skoro Ferguson sam mówi o ty, że dlatego, że inne klubu zaczęły węszyć i zaczęła się robić konkurencja i WSZYSTKIE okoliczności transferu na to wskazują. To na zdrowy rozum tak musiało być.
NIestety mój mózg nie jest w stanie ogarnąć twojego toku rozumowania także cóż nie pierwszy nie ostatni raz