Nie wiedziałem, że obaj mają jakiekolwiek urazy, to przynajmniej tłumaczy zdjęcie Antoniniego w przerwie meczu z Chievo.La Gazzetta dello Sport informuje, że Luca Antonini przeszedł wczoraj badanie rezonansem magnetycznym, które wykazało naciągnięcie zginacza w lewej nodze. Zawodnika czeka 3-tygodniowa przerwa. Według mediolańskiego dziennika, trener Allegri nie zamierza wystawiać po raz kolejny Oddo na lewej stronie obrony, więc do wyboru pozostają trzy opcje: Jankulovski, Vila lub Emanuelson.
Bonera konsultował się wczoraj z lekarzem Müllerem-Wohlfarthem, który wraz z Bayernem przybył do Mediolanu na pojedynek z Interem. Tymczasem Pirlo i Ambrosini przebywają w Barcelonie, gdzie przechodzą specjalną terapię pod okiem doktora Ramona Cugata.
Za Lucę chciałbym zobaczyć... Emanuelsona. Wybór między Jankulovskim, Vilą i Emanuelsonem przypomina mi trochę wybór między syfem, cholerą a kiłą, a że najbardziej ciekaw jestem Holendra na tej pozycji, to liczę na jego występ. Vila jest chyba zbyt niedoświadczony, debiut w spotkaniu z Napoli mógłby go spalić na długie miesiące, a Jankulovski chyba już nigdy nie wróci do gry na poziomie. Oddo to jednak nie jest żadna opcja na lewą stronę.
Allegriemu wypadły trzy opcje podstawowego na bok obrony - Zambrotta, Antonini i Bonera. I to w sam raz na ważne mecze w lidze. Nie mam złudzeń co do postawy Vili, nie wierzę w eksplozję jego talentu z dnia na dzień, więc chyba trzeba będzie ściskać kciuki za Urby'ego.