Nieciekawie wygląda sytuacja na lewej obronie. Najpierw wypadł Zambrotta, teraz Antonini. Kpiną będzie wystawienie na tej pozycji żenującego Oddo mając z zanadrzu Emanuelsona(gorzej niż Massimo zagrać chyba nie może a dodatkowo przynajmniej potrafi celnie dośrodkować. Liczę też, że skoro Abate był w stanie tak poprawić umiejętności w defensywie to Holender też może. Oczywiście nie od razu, ale od przyszłego sezonu mógłby być ciekawą alternatywą na bok obrony), Jankulovskiego, który ideałem nie jest, ale na lewej obronie napewno lepszy od Włocha. Zostaję Vila, ale jego na Napolui bym nie wystawiał. Było go brać na ławkę i w meczach, którym nam nic nie groziło dać pograć.
Prasa wciska nam kolejnego podopiecznego Raioli - Jonathan. Nic o nim nie wiem. Podano również nazwiska brane pod uwagę gdyby Pirlo nie podpisał nowego kontraktu. Cigarini, Aquiliani i Inler. Prawdę mówiąc żaden mnie nie przekonuje. Cigarini nie gra na miarę talentu, Aquiliani jest szklany i miewa wahania formy a Inlera to bardziej bym widział jako następca Gattuso bądź Ambrosiniego.