Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: MazurXIII » 26 lut 2011, 11:05

Nie podoba mi się ten Milan.Zupełnie.I nie chodzi o styl gry - wiadomo,że na efekty trzeba poczekać minimum 2 sezony (biorąc pod uwagę poważne zakupy w poprzednim i następnym okienku transferowym) czy wyniki (te w Serie A są nawet znośne,głównie dzięki głupocie Morattiego vide Benitez czy teraz Loenardo oraz sędziom).Chodzi mi o profil charakterologiczny drużyny.Ibra,Cassano,Boateng,Robinho,Flamini,Pato (tych 2 ostatnich głownie za postawę na boisku - brutal oraz leniwiec,który nie wie co to gra bez piłki i jest na najlepszej drodze do powtórzenia 'sukcesu' Robsona) czy ostatnio nawet Gattuso...Nie ma już Maldiniego,który trzymał w ryzach szatnię,a jak widać Ambro nie daje rady...Dla mnie ten projekt sportowy to ogromne ryzyko (aczkolwiek po casusie Kaki mam 100% zaufanie do Łysego,tylko że na prawdę ciężko mi myśleć o obecnym Milanie pozytywnie),który już teraz pokazuje pazurki - Spursi to takie angielskie Atletico,na papierze potencjał nawet na mistrza,w rzeczywistości co najwyżej walka o LM...a my co?Zamiast ogolić takich frajerów 3-4 do zera - klops...i nie da się wszystkiego zwalić na kontuzje (nasza druga linia nawet i w najlepszym zestawieniu jest jednak gorsza od tej Tottenhamu,głównie jeśli chodzi o kreatywność),kiedy nasz atak personalnie należy do najlepszych na świecie...

Można oczywiście się kłócić,wierzyć w przebudzenie Flaminiego etc.,ale należy przede wszystkim zauważyć,że obecny Milan nie jest pro.Póki walczymy z jakimiś ogórkami z Serie A,którzy z założenia murują bramkę jest ok,ale jeśli trzeba coś wybiegać i wypracować,szczególnie w formacji ofensywnej - nie ma komu.To już nie ta mentalność,kiedy na luziku Ambro strzelał bramkę PSV w 90 minucie...a może być już tylko gorzej,bo w szatni obecnie rządzi Ibra (Pato coś tam próbował pierdnąć,ale szybko został zdominowany),więc piłkarzy trzeba dobierać pod niego...LM nie dla nas (nad czym ubolewam),Serie A - tu dużo zależy od Interu - na szczęście prowadzi ich Leonardo.

BTW- zwisa mi postawa innych włoskich drużyn w LM jak kontrargument - to jest MILAN,my jeśli chodzi o CL zawsze wyprzedzaliśmy innych z półwyspu Apenińskiego o kilka długości...więc odpadniecie z takim Tottenhamem to po prostu WSTYD.

BTW2 - do przeczytania w maju :)

Wróć do „Włochy”