Jaki tam wynik w tym roku geniusz defensywy Mou razem z Realem przywieźli z Camp Nou?cru pisze:Uwielbiam wyklady o poziomie gry obronnej ze strony kibica klubu, ktorego najlepszy obronca nabiera sie na dziecinny zwod od Eto'o w meczu tak nieistotnym jak final LM, a para tworzaca srodek obrony daje strzelic bramke karzelkowi.
Nie jestem zwolennikiem takiego generalizowania ale na pierwszy rzut oka widać, że w Anglii drużyny poza kilkoma wyjątkami lepiej bronią niż w La Liga. Żeby nie było nie zaczynam tu żadnej dyskusji o wyższości jednej ligi nad drugą. Nie ma się co obruszać ani napinać bo zwyczajnie wynika to ze specyfiki obu lig. Taka mentalność i kultura gry. Gra ofensywna to zupełnie inna kwestia.
Wygrana lepsza niż gra, szczególnie w pierwszej połowie, nie jesteśmy w szczytowej formie ale ważne, że wygraliśmy i możemy sobie dopisać 3pkt, Hernandez póki co robi furorę, jeśli dalej będzie się rozwijał to będziemy mieli z niego prawdziwą pociechę. Rozumiałem wystawienie O'shea z Marsylią ale zdziwiło mnie, że dzis zagrał kosztem Rafaela. John musi się wziąć w garść bo pewnie to on zagra z Chelsea. Smalling mnie do siebie przekonał, w tym roku dzięki niemu praktycznie nie odczuwamy nieobecności Rio. Generalnie forma jaj nie urywa ale dopóki wygrywamy jest dobrze