Re: LM: Arsenal - Barca

red85

Re: LM: Arsenal - Barca

Post autor: red85 » 09 mar 2011, 10:40

Powiem tak, generalnie ściskałem kciuki za Arsenal bo wychodziłem z założenia, że dalsza gra Kanonierów w LM wiąże się z ich mniejszymi szansami na Mistrzostwo. Na pewno jest trochę żalu o sytuacje z RvN, bo super byłoby oglądać wściekle atakującą Barcę mającą naprzeciw siebie drużynę, która ma jakieś pojęcie o defensywie. Nie można jednak zapominać o pierwszym meczu i nieuznanym niesłusznie golu Messiego, czy o nie podyktowaniu karniaka w pierwszej części wczorajszego spotkania. Sędzia nie spisał się najlepiej, ale Arsenal wczoraj nie zrobił praktycznie nic, żeby ten mecz rozstrzygnąć na swoją korzyść. Nie zagrali jak zawsze chociaż ich kibice tego chyba się spodziewali, może i chcieli, ale z Barceloną na CN się nie da prowadzić gry. Zresztą trudno o to na jakimkolwiek innym stadionie. Co na to jednak Wenger, który lubił krytykować postawę zespołów ustawiających busa w bramce ?

Nie lubię spinających się kibiców Barcy, nie zachwyca mnie również ich styl prowadzenia gry, bo jak dla mnie trochę to za wolne, ale jak przyspieszą to klękajcie narody. A o tym jak potrafią się poruszać w pressingu tyle razy pisałem, że nie będę się powtarzał.

W dwumeczu przeszła drużyna zdecydowanie lepsza i trzeba to uczciwe przyznać. Na koniec powiem, że nie wiem czy Barcelona jest najlepszą drużyną jaką mi przyszło oglądać w moim 26-cio letnim życiu, ale na pewno jest w ścisłym topie. Gratulacje.

Wróć do „Puchary Europejskie”