Re: LM: Arsenal - Barca

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Re: LM: Arsenal - Barca

Post autor: Magnum » 09 mar 2011, 15:20

Zwykla pomylka i tyle arek ;)

a tu ciekawostka o sedzim.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,92247 ... arski.html
Wściekły Ferguson

Jako pierwszy 'ofiarą' Busacci padł Manchester United w półfinale Ligi Mistrzów w 2008 roku. Według szkockiego trenera tej drużyny Alexa Fergusona, rzut karny za faul Rafaela Marqueza z Barcelony na Cristiano Ronaldo podyktowałby każdy, łącznie z jego własną małżonką. Sędzia faulu się nie dopatrzył a Manchester zremisował 0:0. W rewanżu u siebie wygrał po golu Paula scholesa i ostatecznie awansował do finału, w którym po karnych pokonał Chelsea.

Środkowy palec dla kibiców

W 2009 roku Busacca został zawieszony na trzy spotkania przez szwajcarską federację, za pokazanie środkowego palca w kierunku kibiców podczas meczu pomiędzy FC Baden i Young Boys Berno. - Zostałem sprowokowany przez fanów, którzy przez całe spotkanie ubliżali mi. Żałuję jednak swojego zachowania - tłumaczył wówczas Busacca.

Siku na boisku?

Ledwie kilka dni po incydencie w lidze szwajcarskiej, Busacca sędziował mecz pomiędzy zespołami Al-Gharafa i Al-Khor w Katarze. Jak donoszą portale internetowe, w pewnym momencie sędzia... oddał mocz na środku boiska.

"Nie zasługuje na mundial"

Na zeszłorocznym mundialu w RPA Busacca rozwścieczył selekcjonera gospodarzy Alberto Parreirę, po tym jak wyrzucił z boiska Itumelenga Khune w grupowym meczu z Urugwajem (RPA przegrała 0:3). - To najgorsze zawody na tych mistrzostwach jak do tej pory. Sędzia był bardzo niesprawiedliwy dla mojego zespołu od samego początku, działał przeciwko nam. Mama nadzieje, że nie spotkamy go już na tym turnieju, nie zasługuje, by tu być - pieklił się po meczu Brazylijczyk.
dobry koles :lol:

Wróć do „Puchary Europejskie”