Jak dla mnie zakup Kaki to byłoby trochę przekreślenie pewnego projektu budowania nowego Milanu. Raz, że Ricardo zabrałby miejsce w składzie nowemu ofensywnemu pomocnikowi, dwa, że fizycznie jest to już stary mimo wszystko zawodnik i nijak pasuje do młodego zespołu Milanu. Wypożyczenie to też fatalna decyzja, bo co z tego, że nie płacimy za niego za sam transfer przynajmniej wielkich pieniędzy, skoro pozyskanie go nawet na zasadzie wypożyczenia może wykluczyć transfer tego ofensywnego pomocnika czy też jakiegoś rozgrywającego. A jeżeli w tym okienku, gdzie Milan się wydaje na faworyzowanej pozycji, nie uda się kupić Ganso, to potem już będzie raczej nierealne.
Co do zawodnika, który miałby przyjść na tą pozycję, to ja mimo wszystko chciałbym Ganso. Wydaje mi się, że on swoją charakterystyką gry jest zawodnikiem dla Milanu niż np. Lucas czyli bardziej zawodnik typu pomocnik - skrzydłowy jeżeli wiecie o co mi chodzi. Ganso jest znakomitym rozgrywajacym a w tej kwestii gra Milanu w tym sezonie mimo wszystko trochę kuleje, a sam Brazylijczyk jest już gotowy do grania na wysokim poziomie w Europie. Inną opcją jest Eriksen, z kolei w ogóle nie podoba mi się inicjatywa Lameli, bo to zawodnik w wieku i cenie podobnej do tego Duńczyka, ale już zupełnie niesprawdzony.