Coraz bardziej ciekawi mnie sprawa z Ganso. Galliani naprawdę dużo o nim mówi i to od dawna. Chłopak ma potencjał, wyleczył się i od razu błysnął w meczu. Jeżeli to czerwca będzie w dobrej formie fizycznej i notował dobre występy to liczę na jego występ. Mam nadzieję, że Rezus ma rację i Kaka ma być zasłoną dymną dla transferu Gęsi. To jest właśnie piłkarz, którego nam brakuję.Adriano Galliani naciskany przez dziennikarzy skomentował rywalizację pomiędzy Milanem, a Interem o względy Brazylijczyka Ganso:
"Oczywiście, jestem świadomy występu Ganso - zaliczył on bramkę, a także asystę w meczu z Botafogo. Muszę o tym zawiadomić mojego przyjaciela Leonardo..."
Mogłoby się wydawać, iż wiceprezydent rossonerich chciał poinformować trenera Interu o świetnym meczu Ganso. Nic bardziej mylnego. Cała ta ironia może wskazywać na Milan jako na przyszłego pracodawcę uzdolnionego piłkarza. Zdaniem mediów "superagent" związany z Milanem - Mino Raiola - od kilku tygodni regularnie jeździ do Brazylii, aby wpłynąć na decyzję piłkarza Santosu.
Piłkarza o charakterystyce Pirlo i jego umiejętnościach nie znajdziemy, bo takich nie ma lub są nie osiągalni(Xavi, Fabregas - jednak mimo wszystko oni grają wyżej niż Andrea) i trzeba zacząć budować drużynę bez niego. Wolałbym, żeby odszedł za granice, ale coś czuję, że trafi do Turynu. Na jego miejsce widziałbym Montolivo bądź Poliego.