Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2277
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Enjo » 15 mar 2011, 20:22

Mocno jedziesz po tym, że argentyńska jest słabą ligą.Aż tak nie powiedziałbym.
Wilmore pisze:Ja przez ostatnie tygodnie nabieram w niego coraz większej wiary, facet zaczyna mnie kupować swoimi decyzjami, mimo tego, że nadal wiele jego ruchów jest dla mnie niezrozumiałych, a dla klubu niekorzystnych.

A ja nadal mam problem z akceptacją pomysłu na grę Milanu.Głównie chodzi mi o to, żeby Milan zaczął grać znacznie lepiej w piłkę.Głównie chodzi mi o to, żeby Milan przy takim potencjale ofensywnym potrafił w jednoznaczny sposób rozstrzygnąć mecze z takimi potęgami jak Bari, Lecce czy Bologną, żeby nie zarzucano później, że sędzia przydrukował w meczu gdzie Binho wykonał większą pracę ręką aniżeli nogą.W takich meczach powinno się wszystko kończyć po 45 minutach [ patrz mecz z Brescia ] i na to liczyłbym ze strony Milanu.Nie oczekuję gry a'la Barcelona, ale też szlag mnie trafia jak gramy ospale i tak od niechcenia i później jest już gorąco bo II połówka przemija.Głównie o aspekt ładnej gry idzie bo jak pokazują niektóre drużyny grając ofensywnie można wygrywać mecze.

Co do obrony to zgodzę się.Cały czas podoba mi się Silva i przy łysiejącym Nescie to on wygląda najbardziej solidnie.Boki znacznie słabiej i nawet jak Abate się rozwinął to nie sądzę, aby był w stanie grać na miarę piłkarza pierwszego składu AC Milan, na ławkę jak najbardziej.Oddo wypierdolić dyscyplinarnie, Antonini i Jankul też się nie nadają także opcja z zaciągiem z Francji jak najbardziej rozsądna, choć ja bardziej wolałbym gracza OL aniżeli OM [ pisałem już tutaj kiedyś o Taiwo, nie podoba mi się jego styl gry ] .Abbiatti też gra bardzo dobry sezon, a i moim cichym bohaterem jest Yepes, na prawdę nie sądziłem, że będzie aż tak skuteczny i pożyteczny.

Wróć do „Włochy”