Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 16 mar 2011, 19:07

Ps. jeszcze rok nie minął ale można spokojnie napisać, przychodził Robinho to były głosy o dyskotekach itp, jak sytuacja wygląda każdy widzi, przyszedł Boateng, "drewno ze spadkowicza z angielskiej ligi", jak jest też widać. :lol:
To samo było na początku wieku o czym napisał w jednym z postów Wilmore. Najwięcej o "ekscesy" Boatenga, Cassano, Ibry i Binho bali się kibice innych drużyn.
Tak piszecie dużo o transferach. Tymczasem zapomnieliście że odpadliśmy z LM w 1/8 która jest największym źródłem dochodów w sezonie. W lecie trzeba zapłacić za Ibre, więc na wstępie kurczy się nam budżet transferowy znacząco. Ja powiem szczerze że liczę na dwa znaczące transfery. Jeden na lewą obronę gdzie jesteśmy w dupie i po dobrym sezonie Antoniniego w tym gra taki piach że oglądać tego się nie da. Drugim najważniejszym celem jest pozycja ofensywnego pomocnika. Jeżeli za rok chcemy się mierzyć z Barcą czy United ( a to w tej chwili drużyny TOP z po za Włoch ) musimy wzmocnić te pozycję.
W pomocy w następnym sezonie postawić na Ambro i Pirlo. Może to dość odważna teza ale po takim sezonie Andrei jestem przekonany że wróci u niego świeżość i chęć gry a przecież tego brakowało bo umiejętności nadal ma ogromne.
O pieniądze nie ma się co bać. Jeżeli Berlusconi chce zainwestować(a wszystko na to wskazuje) to odpadnięcie z CL nie będzie miało na to wpływu. Od 2012 roku będzie obowiązywała zasada fair play i to jest praktycznie ostatnia chwila na wielkie transfery dla Sylvio. Później jeżeli inne wszystkie ekipy się do zasady dostosują to będziemy w miarę rywalizować z innymi drużynami na rynku.

Wróć do „Włochy”