Mimo, że szanuje Cię jako kibica Milanu niezmiennie bawi mnie Twój odosobniony na tym forum (przynajmniej z tego co zauważyłem) pogląd, że drużyna tej klasy co Milan, z taką historią i niemałymi przecież możliwościami odpada celowo bo boi się batów od Barcelony i musi się skupić na walce o tytuł. Po czym ta sama drużyna kilka dni później walczy z Bari na SS do ostatnich minut o remis i przegrywa z będącym w kryzysie od kilku kolejek Palermo. Dziwnym jest dla mnie mówienie jak drużyna tego formatu mogłaby celowo rezygnować z tak dochodowego zajęcia jak LM gdzie przecież za każdą rundę jest konkretna kasa i tu też pytanie, skoro ten dwumecz mieli odpuścić to dlaczego przemęczeni Ibra i Robinho zagrali 2x po 90'? O Seedorfa płaczącego po meczu nawet nie pytam.
Ja rozumiem, że są priorytety i tym dla Milanu jest odzyskanie mistrzostwa, to zrozumiałe ale tłumaczenie odpadnięcia z LM gadaniem o odpuszczaniu dwumeczu z 4 drużyną PL w LM to dla mnie przegięcie. Jakie jest więc wytłumaczenie ostatnich wyników? Słabe pierwsze połowy? Myślę, że zawodnicy tak klasowej drużyny świadomi celu jaki mają do osiągnięcia zdają sobie sprawę, że spotkanie trwa 90 minut.