Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Ekstraklasa w sezonie 2010/2011

Post autor: VADER » 21 mar 2011, 12:18

Od 3 lat przestałem interesować się na poważnie naszą ligową piłką, jednak od pewnego czasu śledzę informacje jakie wychodzą z obozu Polonii Warszawa. Istny cyrk. Nie jestem fanem "Czarnych Koszul" ale mam dla tego starego i ogromnie zasłużonego klubu wiele sympatii. I dlatego żal mi ogromnie, że Polonia Warszawa trafiła na prezesa który pajacuje i robi z tego klubu RYNSZTOK. Do diabła przecież "Czarne Koszule" to 100-letnia tradycja związana z całą galerią wybitnych postaci w historii polskiego futbolu. To tak jakby......nadziany forsą gość kupił obraz Matejki i dla „szpanu” powiesił go sobie gdzieś w garażu. Polonia żyje z pieniędzy Wojciechowskiego, ale nie wiem, czy nie lepsza byłaby dla niej bieda bez jego wygłupów. Czemu np. Warta Poznań która jeszcze pół roku temu niemal przestała istnieć na piłkarskiej mapie Polski od niedawna znalazła sponsora również z branży deweloperskiej i trafiła na kobietę prezes która postawiła ten klub na nogi. Pani prezes Izabella Łukomska-Pyżalska działa spokojnie, nie świruje. Sama przecież na początku roku spłaciła z własnej kieszeni 4mln.zł długu Warty, dołożyła niemal 2 mln.zł na bieżące sprawy klubu i pokrywa z własnej kieszeni opłaty za wynajem stadionu miejskiego, dodatkowo kibice do końca sezonu będą na mecze Warty wpuszczani za darmo. Do tego wzmocniła skład i nie wcina się do pracy trenera Baniaka. Są już tego efekty. Widać pan Wojciechowski z Polonii MUSI brać lekcje kultury i piłkarskiego biznesu od pani prezes Warty Poznań:)

Wróć do „Polska”