Skąd ten news? Bo ciekawie to zarysowałeś, ale na tuttomercato, LGdS, milannews i źródłach wtórnych - acmilan24, acmilan.pl, acmilan.com.pl nic takiego nie ma. Ani o redukcji kadry, ani o proponowanych nowych umowach, zero.
Pierwsze słyszę o zainteresowaniu przedłużeniem kontraktu z Pirlo, raczej słyszałem o dużej różnicy w stanowiskach obu stron i słowa powątpiewania agenta Pirlo na temat odnowienia umowy.
Swoje stanowisko na temat przedłużenia umowy z niektórymi graczami już przedstawiłem, więc nie będę się powtarzał. Od siebie chciałem dodać dwie rzeczy:
1. Prawa obrona jest dla mnie numerem trzy na liście priorytetów po lewym obrońcy i rozgrywającym (zależnie od przedłużenia umowy z Pirlo albo rezerwowy jak Poli, albo pierwszoplanowy gracz jak Montolivo), z tym, że bez tych dwóch piłkarzy nie wyobrażam sobie nowego sezonu, a prawy obrońca niezwykle by się przydał. Na temat Abate mam swoje zdanie, bardzo bym chciał, żeby na prawą stronę przyszedł odpowiednik Cissokho czy Taiwo.
2. Taiwo dał jasny sygnał, że chce do Milanu. Oby teraz Galliani wydał równie jasny sygnał w jego kierunku dając mu gotową umowę do podpisu.
Polecam artykuł La Stampy, mocno projuventusowego źródła informacji - gdyby nie sędziowie, Milan miałby +6 punktów przewagi nad Interem, a Ibra nie byłby zawieszony. Czasu się nie cofnie, ale dobrze wiedzieć, że niektóre profesjonalne źródła informacji zauważają takie rzeczy. Trudno się zgodzić z rozumowaniem gazety co do konkretnej ilości punktów dzielących Milan po tych różnicach, nie można się nie zgodzić z rozumowaniem gazety, że Milan tych punktów miałby więcej - dwie prawidłowe bramki nieuznane w zremisowanym meczu z Bari, brak kluczowego piłkarza w meczu z Palermo, w bezpośrednim starciu z Interem brak wyrzucenia Pandeva... Ale to Interiści obawiali się postawy sędziego w meczu z Lecce.
Kaka to nie jest rozgrywający.a jak nie jego to po prostu klasowego rozgrywającego do Milanu [ tylko nie Kaka ]