Generalnie masz czego żałować emdżej bo wczoraj była jedna z lepszych (czyt. bardziej przewidywalnych) kolejek w NHL. Pewniaki tzn. Nashville i Rangers weszli w regulaminowym czasie, do tego Phoenix i Toronto też w miarę planowo wygrali (szkoda, że Ci drudzy nie strzelili więcej bramekMorrow pisze: Nashville - Edmonton 1 ML 1,35
Nashville 1 (1x2) po kursie 1,65
NY 1 ML 1,45/
NY 1 (1x2) 1,75
Boston Bruins - New Jersey Devils kurs na under 5 wynosi 1,78 = 4:1 zwrot
NJD 2 ML kurs 2.12
Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs over 5,5 - kurs 2,15
ML na Leafs(kurs 2,0)
Washington 2 ML po kursie 2,35
Montreal i Phoenix
Co do dzisiejszych spotkań, średnio mi się widzą, chyba jutro będą lepsze. Mecz Detroit - Canucks jest ciężki do przewidzenia, tak jak pisałem nie warto stawiać na drużyny pewne playoffów (wczoraj Flyers przegrali z Capitals u siebie). W takich meczach jak DET - VAN każdy wynik może paść, a remisy są zwykle bardziej prawdopodobne niż w innych meczach.
Chicago jest z pewnością faworytem meczu z Panthers ale kurs 1,67 (ML1,38) jaj nie urywa. Pamiętam mecz bodajże sprzed dwóch tygodni kiedy w meczu Chicago - Florida wszyscy grali masówkę na Blackhawks bo po prostu nie było opcji żeby nie wygrali a skończyło się 2:1 dla Panthers. Florida to strasznie nieprzyjemna drużyna i wczoraj nawet tak dobrze grająca drużyna jak Rangers męczyła się z nimi do samego końca i skończyło się na 1:0. Co nie zmienia faktu, że dziś faworytem jest Chicago i powinni to wygrać chyba że mają jakiś kompleks Panthers.
San Jose - Calgary. Tu zdecydowanie faworytem są Rekiny. Sharks długo szukali formy ale teraz to czołówka ligi. Calgary grało kapitalnie jeszcze 2-3tyg temu, ostatnio trochę się pogubili, sporo strzelają ale jeszcze więcej tracą. Dla Flames to ostatni dzwonek żeby walczyć o PO, zagrali już 75 spotkań a są na 10 miejscu na zachodzie, gdzie walka o PO to prawdziwa wojna, Flames w zeszłym roku skonczyli na 10 miejscu na zachodzie i nie grali w PO, teraz też im uciekają, na pewno będą dawać się z siebie wszystko, Sharks też jeszcze nie są pewni awansu (choć prawie na pewno awansują, w końcu to najlepsza drużyna zachodu poprzedniego sezonu zasadniczego) spodziewam się zaciętego meczu. Jak już miałbym tu coś stawiać to Sharks 1 ML.
Dallas - Anaheim. Mecz 8 z 9 drużyną, obie mają tyle samo punktów, tyle samo rozegranych spotkań, to mówi wszystko. Jedna być może nie zagra w PO i myślę, że jak już to będzie to Dallas. Stars mieli świetny początek sezonu, długo utrzymywali się w czubie, druga połowa już nie jest tak dobra choć ostatnio grają lepiej. Dla lubiących ryzyko ja bym zagrał Anaheim 2 ML (2.12) ale to nic pewnego. Tutaj remis też mnie w ogóle nie zaskoczy.
Jak potem poczytam cos wiecej o tych meczach to moze cos jeszcze skrobne i edytuję ale wydaje mi się, że lepsze do typowania mecze będą jutro choć z NHL nigdy nic nie wiadomo...