MEKSYK - POLSKA 27 kwietnia 2005

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 16 kwie 2005, 14:40

Nie porownujmy spotkania z USA z lipca zeszlego roku do tego z Meksykiem,bo to calkiem inne zespoly i rowniez nasza kadra.To samo jest tylko miejsce meczu Chicago i nic wiecej.To bedzie inny mecz niz z Amerykanami i trzeba o tym pamietac.Jak zakonczy sie to spotkanie nie mozna na pewno powiedziec,ale Meksyk to silny zespol a my w tym skladzie i z takim beztroskim podejsciem do tego spotkania juz przed meczem stawiamy sie w trudnej sytuacji z tym przeciwnikiem.

To,ze to spotkanie dla polskiej kadry to calkowity bezsens swiadcza dwa kolejne przyklady podane przez prase.Brozek z Wisly zostal powolany i musial robic wize,a pozniej Pzpn oglosil ze pojedzie Frankowski a o Brozku nic nie wspomniano.Sam 'Franek' nawet byl zaskoczony,ze powolano go na ten mecz.Brozek ostatecznie po 2 dniach niepewnosci ma byc w rezerwie jak jakis pilkarz z kadry ulegnie kontuzji.To calkowita nieudolnosc Pzpn,Janasa i Listkiewicza oraz robienie sobie komedii z pilkarzy.Co bedzie jak kontuzji ulegnie obronca?Janas wezmie w jego miejsce napastnika to smiech :D .Jezeli nasza kadra jedzie z takim zastawieniem na mecz to go przegramy raczej na pewno a dobrze by bylo zebysmy dostali 0:4 to moze ci idioci z Pzpn sie obudza i nie beda robic komedii z kadry.Prasa pisze,ze Frankowski zostal powolany tylko dlatego,mial poczatkowo grac Brozek,bo Polonia w Chicago nalegala aby Franek zagral,COOOOOOOOO Pzpn do dymisji :evil: .Wydaje mi sie ze to prawda,bo w Chicago 'Franek' jest bardzo popularny a wiedzac,ze jest duze srodowisko bialostockie w USA to taka informacja ma sens.Frankowski pochodzi z Bialegostoku.

Inna sprawa kadra jedzie do USA w poniedzialek,wiec praktycznie caly dzien bedzie w podrozy a mecz we srode wieczorem.Na odpoczynek nie bedzie czasu bo oczywiscie trzeba sie bedzie spotkac z Polonia w kilku miejscach i pobalangowac.Kadra wraca w piatek a w weekend kolejka ligowa w Polsce,bezsens.PO CO ten mecz wogole?????

A oto cytaty z prasy:

"W czwartek Paweł Janas ogłosił 18-osobowy skład na mecz z Meksykiem, a tymczasem okazało się, że do Chicago i tak poleci tylko siedemnastu zawodników, nie licząc Pawła Brożka, którego powołanie cofnięto w piątek.

- Jestem rozczarowany. W końcu wcześniej przyszło powołanie, wypełniłem wniosek o wizę... Ale już się z tym jakoś pogodziłem. Mam tylko nadzieję, że trener Janas o mnie nie zapomni i w końcu zadebiutuję w reprezentacji. Najlepiej wspólnie z bratem - przyznaje wiślak.

- Ponoć wcześniej były jakieś ustalenia pomiędzy PZPN a Wisłą i miałem nie otrzymać powołania - mówi Tomasz Frankowski. - Nie mogę jednak powiedzieć, że nie cieszę się z tego, ze polecę z kadrą do Chicago. To na pewno nie jest najszczęśliwszy termin, ale w reprezentacji chcę grać zawsze - podkreśla "Franek".

Nieoficjalnie mówi się, że na przyjazd snajpera Wisły nalegała Polonia. - Nie mogę tego komentować - stwierdza Frankowski. - Powiem tylko tyle - czy będę grał w reprezentacji Polski z Meksykiem, czy z polonusami z Białegostoku, zawsze będę robił to z przyjemnością - zaznacza Wiślak."

ORAZ ....

"Przeciwko Meksykowi zagrają tylko gracze z polskiej ligi. Brożek jest na razie na liście rezerwowych. Jeśli ktoś z 18 zawodników powołanych przez Pawła Janasa dozna kontuzji (przed spotkaniem są jeszcze dwie kolejki ligowe), może trener zabierze go jednak do Chicago. Powołania trzeba było wysłać znacznie wcześniej, żeby gracze załatwili wizy do USA.

Kadra wyjeżdża do Chicago w poniedziałek, 25 kwietnia. Mecz z Meksykiem zostanie rozegrany w nocy ze środy na czwartek o pierwszej w nocy (bezpośrednia transmisja w TVP). Reprezentanci wrócą do Polski w piątek, 27 kwietnia."

Komentarz zostawiam forumowiczom.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2005, 15:17 przez MLSoccer, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Polska”