O, nie wiedziałem. A skąd wszyscy o tym wiecie?Marco_Van_Basten pisze: Żydowskie.
Oj, po prostu Cię poprawiłem. Bo skoro o poprawnej polskości, to poprawną polszczyzną. Bez podtekstów.Marco_Van_Basten pisze: Nie za bardzo wiem co chciałeś przekazać swoją wypowiedzią. Nie mam prawa popełniać błędów ortograficznych ? Każdemu zdarza się od czasu do czasu napisać jakieś słowo z błędem. Nie widzę tu żadnego związku z patriotyzmem i polskością. Chciałeś mnie ośmieszyć czy zdyskredytować moją osobę, bo za bardzo nie wiem.
Żeby nie było - wypowiedź Zapendowskiej nie podoba mi się tak samo, jak programy pokroju wspomnianego, gdzie, poprzez tłamszenie indywidualności, na siłę tworzy się sztuczne, plastikowe gwiazdy - potencjalnych zdobywców rodzimego muzycznego kurwidołka. I do tego właśnie zmierzam. Nie wiem, na ile słowa Zapendowskiej odzwierciedlają jej stosunek do kwestii patriotyzmu, a na ile sugerowała tymi słowy to, że patriotyzm jest niekomercyjny i produkt finalny kicz-programu nacechowany patriotycznie zwyczajnie się nie sprzeda?
Swoją drogą - z tym patriotyzmem w Polsce jest dziwnie. Często mylony jest z nacjonalizmem, a ten z kolei - z ksenofobią, a w związku z tym postrzegany bywa negatywnie.
Ode mnie: http://panoptycum.wrzuta.pl/audio/7Djhv ... ne_pytania
Gitarzystów jest w Polsce wielu, ale geniusz - jeden. Styki opowieść o życiu (5:20-8:08).