Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Mentor » 03 kwie 2011, 0:43

Waldemar dzisiaj pozamiatał :] Najlepszy na boisku jak dla mnie. Gospodarze mieli dwie świetne okazje w pierwszym kwadransie gry - dwa razy górą Valdes. Potem kilka świetnych wyjść oraz wybroniony strzał bodaj Cazorli. Z tego co się orientuję to Valdes w tym sezonie ma najlepszą średnią wybronionych strzałów, ale sporo osób zarzuca mu, że często nie ma nic do roboty. Dzisiaj miał sporo ciężkiej pracy do wykonania i spisał się na medal. Zero zaskoczenia oczywiście :]

Generalnie zajebiście bo to arcyważne 3 punkty. Graliśmy po reprezentacjach (odsyłam do wyników Barcelony osiąganych po zgrupowaniach - szok), bez filarów w każdej formacji (Puyol, Abidal - Xavi - Messi, Pedro) a mimo to udało się ten bój wygrać. Thiago od pierwszej minuty był dla mnie zaskoczeniem. Dał radę choć miał taki fragment kiedy to zupełnie nie było go widać, ale warunki dzisiaj wyjątkowo nie sprzyjały chłopakowi. Gdyby zagrał obok Xaviego to na pewno byłoby mu łatwiej a tak to najgłębsza woda od razu, ale nie dość, że się nie utopił to kilka razy pokazał co potrafi.

Ibisz trochę się męczył na tej lewej stronie mimo wszystko.

Villa wciąż słabo choć po meczach reprezentacji wydawało się, że wraca do formy :think:

Iniesta trochę zawiódł IMO.

Ogólnie pierwsza połowa bardzo ciężka bo graliśmy z jednym napastnikiem i nie potrafiliśmy nic zdziałać w ofensywie. Dobrze, że Valdes nie dał się pokonać na początku a potem jakoś ogarnęliśmy tyły.

Mascherano \o/ Mocno poobijany, ale walczył do końca. Szybko zapracował sobie na uznanie kibiców.

Wykartkowanie Valdesa i Sergio perfekcyjne :P Zabrakło tylko kartki dla Leo i to stanowi problem...

Obrazek

22 - Anims Abidal!

Wróć do „Hiszpania”