Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 03 kwie 2011, 13:23

http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... lanu_.html
Mam wrażenie, że wczorajsze derby nie były tylko meczem o trzy punkty - nagle Balotelli okazuje się być w oczach Silvio piłkarzem zbędnym, nie pasującym do klubu, akcje Allegriego też pewnie skoczyły znacznie - jak dotąd te naprawdę ważne mecze rozgrywał średnio, pół roku temu ośmieszył go Del Neri, a wczoraj było widać, że Leonardo został ośmieszony. Niby to tylko Leonardo, ale nastawienie zespołu odpowiednio na taki mecz do prostych zadań nie należy, a Max się świetnie z tego wywiązał.
Bardzo dobrze zagrał też van Bommel, ciekawe, jak teraz stoją akcje przedłużenia z nim kontraktu, trzeba to załatwić w ciągu najbliższych tygodni przecież.
Wydaje mi się, że Ganso dostał jasny sygnał, z którą ekipą mediolańską powinien się związać - w Interze ma gorszy zespół, dużo mocniejszego rywala do gry w pierwszym składzie i Leonardo. W Milanie ekipę, która naprawdę może daleko zajść, właściwie pewne miejsce w składzie.
Ten sam sygnał pewnie odebrała cała reszta kilkudziesięciu graczy, o których miałyby rywalizować oba kluby - tydzień temu myślałem, że to Inter będzie w pole position, ale jednak to Milan chyba będzie faworytem w lecie do większości z nich.

Wróć do „Włochy”