Re: Premier League 2010/2011

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: Premier League 2010/2011

Post autor: Pawel875 » 05 kwie 2011, 15:17

Nikogo z Chelsea, to też niespodzianka.
Pierwszą osobą Chelsea, jaką bym wynagrodził jest jak wcześniej wspomniałem Petr Cech, człowiek, który niezależnie od formy zespołu prezentuje równą wysoką formę. Atak w tym sezonie u nas prezentuje niski poziom, Lampard miał pewien okres kontuzję, prezentuje dobrą formę, ale nie na miarę piłkarza roku, Essien jest niezły, ale swoje błędy miał (IMO to jego najgorszy sezon w Chelsea). Gdyby Ramires nie zjebał początków, to nie zdziwiłbym się jego kandydaturą do tej nagrody, chłopak potrzebował czasu na przystosowanie się. Obrona miała za czasów kryzysu swój słaby okres, więc też z linii defensywnej naszych zawodników pominięto. Teraz co innego, Terry i Bronek (Luiz też oczywiście :) ) grają równo i raczej bez błędów. Ashley Cole stał się w tym sezonie bardzo nijaki, w tamtym uważałem go za najlepszego left-backa na świecie, dziś najlepszym na tej pozycji jest dla mnie Marcelo.

Podsumowując, liczę na wybór Cecha do jakiejkolwiek jedenastki sezonu, na jakąś sensacje w postaci Ramiresa czy Bronka bym się nie obraził :wink: .
Wg Daily Mail nominacje do nagród już są. Śmiech na sali :lol:

Gareth Bale, Samir Nasri, Carlos Tevez, Scott Parker, Nemanja Vidić i Charlie Adam
Bez większych sensacji i dziwnych decyzji, ale za Vidicia (nie rozumiem jego fenomenu w tym sezonie, chyba za mało spotkań MU oglądam) powinien znaleźć się tutaj Nani.

PS Szkoda, że ciężko będzie liczyć na takie filmiki na YT na koniec sezonu

:lol:

Wróć do „Anglia”