#3 Wisła Kraków - Bełchatów (+1) 1 2,6
Goście nie najlepiej sobie radzą na wyjazdach, zazwyczaj przegrywają lub remisują, Wisła natomiast ostatnio w świetnej formie, zwłaszcza na swoim stadionie leje każdego zazwyczaj 2:0, w Kielcach w poprzedniej kolejce powinni wygrać, w bardzo pechowych okolicznościach stracili punkty i myślę, że teraz będą się chcieli zrehabilitować za to swoim kibicom, wszyscy zawodnicy są zdrowi i ich gra coraz lepiej wygląda, również Pareiko z tyłu świetnie broni, dlatego też spodziewam się wyniku oscylującego w granicach 2:0 dla gospodarzy.
#4 Manchester City - Manchester United 2 2,1
City ostatnio poniżej oczekiwać, wczesne odpadnięcie z LE, ostatnio porażka 0:3 z Liverpoolem i do tego dochodzi kontuzja najlepszego zawodnika The Citizens - Carlosa Teveza, który wpakował najwięcej goli dla City, bo aż 19 (drugi w zespole Balotelli ma tylko 6 goli). Brak Carlosa będzie z pewnością odczuwalny. Oglądałem mecz z Liverpoolem to zespół z Manchesteru grał bardzo nijaką piłkę, nie widzę dla nich szans w starciu w będącym ostatnio w formie Manchesterem United. U Czerwonych Diabłów wszyscy są zdrowi i bardzo zmotywowani, żeby dokopać rywalowi zza miedzy i wg mnie uda im się to.