W końcu Wisła pokazała ten potencjał. Jaliens - rozgrywający, Jirsak - regulator, Kirm & Melikson - pół napastnicy, Genkov - na Brożka też trzeba było czekać, Cikos & Paljic - pół skrzydłowi (szkoda, że Dragan zawsze podejmuje złe decyzje, a Cikos jest nieociosany). I tak było jeszcze przed czerwoną kartką. Pareiko - wiadomo. Dużo kombinacyjnej gry z pomysłem - na nasze warunki świetne. Ale jestem ciekaw czy gdyby grał Małecki, to dalej możnaby grac tak szybko piłką? http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91 ... meczu.html - od pierwszej minuty. Jestem pewien, że Mały biorąc udział w tej akcji znalazłby sposób, by wbiec w czterech obrońców.
Wszyscy ciężko harują na boisku, ciekawe czy ten sam efekt udałoby się uzyskać mając więcej Polaków w składzie. Wczoraj był tylko jeden Polak - czy nie skandal? Czy to nie skandal, że można mieć lepszych technicznie, taktycznie, o ponad połowę tańszych i dwa razy bardziej ambitnych zawodników z zagranicy
Osobny rozdział to Melikson - kiedy słyszę komentarze, to zawsze starają znaleźć te fragmenty kiedy jest niewidoczny - ciężko przy dwóch zawodnikach cały czas jeździć. 30 minut bez bardzo efektownego dryblingu, tylko z dobrymi podaniami to niewidoczność. Znowu szkoda, że takich kryteriów nie stosowało się do Stilicia czy Rogera. Tamci byli zachwycający tylko dlatego, że jedną akcją mogli odmienić losy spotkania, tylko nie w każdym meczu im się chciało, a właściwie to rzadko. Maor kreuje to co najmniej raz w każdym meczu. Plus 3 czerwone kartki na nim do tej pory. Posiadanie piłki w pierwszej połowie kiedy był niewidoczny - 65 do 35. Kolejna rzecz - gazety za weszło przepisują, że Melikson przyszedł z zadupia i grał na zadupiu zadupia, więc nie może być dobry, bo ktoś by go kupił. I widzę tutaj powiązania z innym zawodnikiem, który teraz gra w Dortmundzie. Też nie mógł być dobry, ale ktoś w Wiśle uznał, że to niebywała okazja, a koledzy na treningach byli nim zachwyceni. Tak samo z Maorem, tylko zamiast 50 tys. euro zapłaciła Wisła 700 tys i wiek inny. I osobiście myślę, że teraz już mogę to napisać - od czasu Błaszcza żaden zawodnik nie sprawiał grą tyle radości co Maor. Canal+ na koniec sezonu powinien zrobić kompilację z najlepszymi zagraniami Meliksona i Pareiki - bo to oni robią największą tę kolosalną różnicę w stosunku do zeszłej rundy.
[edit] http://wislakrakow.com/forum/showpost.p ... tcount=412
PS. P.S. PS Emdżej pamiętasz dyskusję o Łobo?