Re: Kolejna afera korupcyjna

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Kolejna afera korupcyjna

Post autor: VADER » 18 kwie 2011, 9:29

Postanowiłem zabrać swój głos odnośnie Piszczka. Ogromnie żal mi chłopaka. Jak co poniektórzy zauważyli kiedy Łukasz był graczem Miedziowych miał 21 lat i nie był piłkarzem który brał REGULARNY udział w kupczeniu na potęgę meczami ekipy prowadzonej wtedy przez Smudę. Dziwi mnie co innego w tej kwestii, że nagle ten team w sezonie 2005/2006 kiedy przejął go Franz z 14 miejsca na koniec sezonu zajął miejsce które mu dało prawo gry w Pucharze UEFA. To powinno nas dziwić, że trener który RZEKOMO brzydzi się korupcji i gada często głupoty w tv także w tej kwestii nieraz się ośmieszając NIC NIE WIEDZIAŁ O KUPOWANIU SPOTKAŃ PRZEZ LUBINIAN kiedy prowadził ów team - to już wg.mnie DYSKWALIFIKUJE TEGO CZŁOWIEKA JAKO OSOBY KTÓRA MA PRAWO OSĄDZAĆ INNYCH W TEJ SPRAWIE!!!!!!!!!!!!!!! Sam Łukasz się do tego przyznał, że pomógł RAZ właśnie przed meczem z Cracovią kupić bezbramkowy remis (choć to STARA GWARDIA piłkarzy Miedziowych tutaj miała najwięcej do powiedzenia) i poddaje się karze którą wymierzy mu sąd i wydział dyscypliny to dobrze o nim świadczy, że chce ten chłopak oczyścić siebie przed Euro 2012. W prasie i felietonach kilku dziennikarzy czyta się głosy typu "koniec kadry dla Piszczka". Śmiech na sali mnie ogarnia. Fakt Łukasz zawinił, ale jeśli to był faktycznie tylko 1 mecz i piłkarz podda się karze i wyraża skruchę to niema powodu by robić sobie z tego piłkarza worka nawozu tylko dlatego,że raz zbłądził nie wiedząc tak do końca w co się pakuje. Pewnie dostanie karę więzienia w zawieszeniu, do tego parę tysięcy po kieszeni, ale wyrzucanie Go z kadry kiedy tak w zasadzie jest on najlepszym polskim piłkarzem grającym REGULARNIE na Zachodzie byłoby jak dla mnie POPEŁNIENIEM HARAKIRI przez ludzi którym nieco zagotowało się w głowie. Może zamiast zawieszać Łukasza w grze w kadrze jak chce wielu żurnalistow na minimum rok, to WARTO BY w poczet kary dla Łukasza wzorem zza oceanu ukarać Piszczka np.karą 100 godzin prac społecznych, czy też zobowiązać Łukasza do pracy z młodzieżą i nauczenia ich gry gdzieś w rejonie gdzie niema zbyt wielu dobrych boisk do gry a gdzie młodzi piłkarze chcieliby się od gwiazdy Borussii Dortmund wiele nauczyć pod względem czysto piłkarskim. To chyba byłoby lepszym lekarstwem na bolączki polskiego futbolu niż robienie z Łukasza głównego winowajcę w procederze korupcyjnym. Po niedzielnym programie Cafe Futbol padły nazwiska "Miedziowych" którzy jako STARA GWARDIA w sezonie 2005/2006 nagminnie brała w tym udział jakoś medialnie przeszła obok koncentrując się tylko na obecnym piłkarzu Borussii. Brak słów!!!! Fakt-działacze z Lubina zawiesili dwóch swoich graczy, a Wisła też swojego piłkarza który akurat wtedy był graczem Lubina, ale to dla mnie za mało.Łukasz nie zasługuje by wieszać na nim psy i mieszać go z błotem. Zauważcie co innego moi drodzy, iż w naszej lidze grają piłkarze którzy mają SĄDOWNIE UDOWODNIONE ZARZUTY KORUPCYJNE które trwały LATAMI i przez ten okres brali w tym REGULARNY udział - a....nadal grają i jakoś o nich nikt nie mówi. Teraz wyszła sprawa Piszczka i ludzie chcą go wywalać z kadry. To paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wróć do „Polska”