A mnie żal graczy którzy ani razu nie kupczyli, zawsze mówili NIE, i tym samym mieli robione problemy przez graczy wpływających na drużynę i kariery większej nie zrobili a talent mieli taki sam. Tylko oni są nie znani bo o nich się nie mówi.VADER pisze:Ogromnie żal mi chłopaka. Jak co poniektórzy zauważyli kiedy Łukasz był graczem Miedziowych miał 21 lat i nie był piłkarzem który brał REGULARNY udział w kupczeniu na potęgę meczami...
???????VADER pisze:To powinno nas dziwić, że trener który RZEKOMO brzydzi się korupcji i gada często głupoty w tv także w tej kwestii nieraz się ośmieszając NIC NIE WIEDZIAŁ O KUPOWANIU SPOTKAŃ PRZEZ LUBINIAN kiedy prowadził ów team - to już wg.mnie DYSKWALIFIKUJE TEGO CZŁOWIEKA JAKO OSOBY KTÓRA MA PRAWO OSĄDZAĆ INNYCH W TEJ SPRAWIE!!!!!!!!!!!!!!!
Kogo masz na myśli że powinno dziwić pisząc "nas"? Sam piszesz czy jest was więcej?
Mógł wiedzieć, mógł np. zwracać uwagę piłkarzom że będą konsekwencje i go to nie obchodzi, są w końcu dorośli i sami o sobie decydują. I tym samym nic nie wiedział który mecz był czysty a który nie, czy w ogóle któryś był skupczony, tym samym może mówić o braku wiedzy na ten temat. Dyskwalifikowało by go jako człowieka, gdyby sam kupczył meczami.
Tak tak, to teraz policz sobie ile zarabiają młodzi piłkarze (jeszcze nie ukształtowani mentalnie) i jak zobaczą że "gwiazda" dostała tylko ileś godzin podwórkowej gry, to oni sobie przekalkulują czy im się przypadkiem też nie opłaca dostać w łapę czy kupić meczy bo gwiazdami nie są, kasa spora a wymiar kary stosunkowo żaden.VADER pisze:WARTO BY w poczet kary dla Łukasza wzorem zza oceanu ukarać Piszczka np.karą 100 godzin prac społecznych, czy też zobowiązać Łukasza do pracy z młodzieżą...
Właśnie, to jest dziwne czy wręcz patologiczne. Ja to widzę tak, dzięki kupczeniu zrobili kariery dlatego teraz już nie muszą i kupczyć nie będą a kary w zasadzie nie ponieśli żadnej. No bo jeśli mogą grać, a finansowo zapłacili ledwie promil tego co zarobili na kupczeniu (nie tylko w danym meczy ale i pośrednio robiąc dzięki temu karierę), czyli w zasadzie kara to jest żadna.VADER pisze:Zauważcie co innego moi drodzy, iż w naszej lidze grają piłkarze którzy mają SĄDOWNIE UDOWODNIONE ZARZUTY KORUPCYJNE które trwały LATAMI i przez ten okres brali w tym REGULARNY udział - a....nadal grają i jakoś o nich nikt nie mówi.