Teraz już oficjalnie Zaza wraca na Giusseppe Meazza
Zaza dla TV TRWAM - "Dziękuje za zaufanie i 14 aktywacje konta po 23 banie, trochę czasu trwała moja apsencja, ale taka jest piłka.pl - wróciłem silniejszy i jeszcze raz dziękuję MilanLAB
Galliani: "Nawet mój kot na to czekał"
Berluscon: "Coco Jambo i do przodu"
Seedorf: "Witam MLS, w końcu ktoś porządzi za mnie"
La Gazzetta - już w środę ponowny debiut - bój się Palermo
Ale teraz bez gadania o pierdołach. Coppa Italia, niby trzeba by zostawić ten puchar w tym sezonie dla Interu... Wiadomo czemu, ale nic z tych rzeczy, Oni nam go nie zostawili ostatnio. Palermo po wygranej w Rzymie z Romą będzie uskrzydlone, zwłaszcza że w lidze na Sycyli było 1:0 dla rózowych ... Ciekawią mnie decyzje Allegriego, bo nie ukrywam że od jakiegoś czasu patrze na tego gościa w inny sposób, i staram się ocenić czy ma nosa, farta, czy wizję. Na razie jestem za tą trzecia opcją co pisałem wcześniej. Ale Coppa Italia to zawsze był pokaz ławki. A ustawić odpowiednio rezerwowych na jeden mecz bez ciągłości gry - to jest sztuka, choć zapewne zagra wymieszany skład. A kto ? Pirlo ? Yepes ? Merkel ? Legro ? Oddo ? można spekulować. Stara prawda mówi Pokaz mi ławkę a ja Ci powiem jaki masz skład - A to daje Allegriemu wiele opcji.
Liczę na dobry mecz, zwłaszcza ze Palermo dzięki tej wygranej na Olimpico może zagrać otwarta piłkę, wcale się nie zdziwie. W serie A bronili się w 9 i ukąsili nas na 1:0, teraz może zmiana strategi na zaskoczenie. Choć mając w perspektywie rewanż może być różnie. Ważne by Milan grał swoje i szybko otworzył wynik. Wiadomo to klucz, inną kwestią jest fakt że skoro graja od początku rezerwowi z sezonu, to jaka będzie ławka