Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: Kluchman » 20 kwie 2011, 18:55

Mentor pisze:Szkoła Mourinho jak nic Zapłacz jeszcze nad tym, że pewnie znowu ktoś z Realu dostanie czerwo. Nieważne, że zasłużone.
Lepsza byłaby szkoła Guardioli albo innego Cruyffa. Np. Szachtar to najtrudniejszy możliwy przeciwnik bla bla bla. Łykacie to wszyscy jak pelikany. Nie od dzisiaj wiadomo, że piłkarze Barcelony, a zwłaszcza Xavi lubią sędziować i często chodzą za arbitrem przy przerwach w grze. Nie od dzisiaj też wiadomo, że Undiano to jeden z najczęściej gwiżdżących sędziów. Gdyby mecz prowadził np. Lahoz, który pozwala na więcej to już byśmy czytali o Mourinho i jego "wywieraniu presji" albo przyjaciołach spod budki z piwem. Tak kibice Barcelony są zadowoleni i nie marudzą.
Mentor pisze:Nie wiem Mocne.

Wymiana Benzemy na Ozila nie wymusi diametralnej zmiany stylu gry. Nie ma się co czarować - wiadomo jak zagają obydwa zespoły. Nie wiadomo tylko jak dobrze będą realizować swoją grę.
Jak wiesz, to pewnie już dzwoniłeś do Pepa przekazując mu szczegóły. Rzeczywiście, jak chce się grę określić dwoma słowami to można napisać "mourarka i kontry" i jest fajnie. Ale to trochę za mało. Szczegóły mają znaczenie i ja jestem pewien, że w grze Realu będą różnice w porównaniu do sobotniego meczu.

Tak w ogóle, to Barcelona już jest moralnym zwycięzcą jeszcze przed rozpoczęciem meczu. Bo pozostają wierni swojej filozofii, a Real to jakiś antyfutbol. Lubię te teksty Cruyffa.

Wróć do „Hiszpania”