Są 3 punkty i to jest najważniejsze. Gdybyśmy z Newcastle mieli podobny wynik byłbym niebywale szczęśliwy. Racja, stworzyliśmy wystarczająco dużo okazji żeby wygrać ale nie mieliśmy tego meczu pod kontrolą bo niemal do końca męczyliśmy się żeby wdusić tę bramkę. Forma troszkę uciekła od meczu z City i być może zmęczenie daje o sobie znać ale jak pisałem, najważniejsze są 3 punkty, na tym etapie sezonu interesuje mnie żebyśmy wygrywali, styl schodzi na drugi plan. W przypadku straty punktów dzisiaj sami postawilibyśmy się w bardzo trudnej sytuacji. Z pozytywów dzisiaj to fajnie, że odpoczęli Carrick, Vidic i Evra. Na plus występ Andersona, Hernandeza i Valencii. Evans bez szału ale nie grał źle. Na minus Gibson. Gość dostał szansę pierwszy raz od jakiegoś czasu i kompletnie zawiódł, nie było widać żadnej determinacji w jego grze. Może poprzez rzadkie występy stracił pewność siebie?
Nie zapominajmy też, że Everton w PL w ostatnim czasie spisuje się świetnie i była to ich pierwsza porażka od 7 spotkań.
Przestrzegałem przed lekceważeniem Chelsea i proszę, są na 2 miejscu i prowadzą 1:0 z WHU. Niebiescy nadal liczą się w walce o mistrza.
Teraz przed nami kolejne zabójcze i kluczowe 2 tyg. Wyjazd do Schalke gdzie dobrze byłoby wywieźć niezły wynik i Arsenal. Potem rewanż z Schalke i Chelsea na OT. Mecze z londyńskimi drużynami mogą zadecydować o tytule, obyśmy byli w tych meczach w odpowiedniej formie. Potem zostają nam Blackburn (W) i Blackpool u siebie czyli niewdzięczne mecze bo obie drużyny zapewne do końca będą się biły o utrzymanie. Chelsea za tydzień gra ze Spursami, po nas zostanie im Newcastle i Everton. Arsenal z kolei poza Utd zagra ze Stoke, Aston Villą i Fulham.
Fletcher ponoć już ćwiczył z drużyną. Świetnie by było gdyby Darren wrócił do składu w dobrej formie, Fletcher w dobrej formie na tym etapie sezonu byłby nieoceniony. Obawiam się niestety, że z jego dyspozycją może być źle. Co to był za wirus w ogóle?
Wraca też Rafael i podejrzewam, że możemy go zobaczyć w meczu z Schalke.