Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: BarcaQzYN » 26 kwie 2011, 8:06

Mentor pisze: Optymalna linia obrony na środę.
Optymalna i w dodatku naprawdę porządna linia. Mascherano radzi sobie w obronie naprawdę dobrze. W dodatku będzie w parze z Pique. Puyol w tym sezonie jeszcze na lewej obronie nie grał, w tamtym sezonie też nie za często, ale dwa lata temu zagrał na tej pozycji ładnych kilka meczów i radził sobie wybornie, także myślę, że możemy być spokojni. Z przodu gra na poziomie Maxwella :P
Bardziej martwi mnie ofensywa. Co prawda ostatnio zarówno Messi jak i Villa (W KOŃCU) trafili, ale ilość dogodnych sytuacji była zatrważająco mała. Dość powiedzieć, że Ricardo nie miał ani jednego obronionego celnego strzału.

Abidal naprawdę jest chyba zdrowy. Wpada na treningi, kopie już sobie trochę piłkę, jeździ z drużyną na mecze (nawet finał Pucharu podobno), gdzie dawka emocji jest olbrzymia i ja np ciągle wierzę (może naiwnie), że Eric wejdzie np na ostatnie 5 minut finału Champions League. Naprawdę bardzo, ale to bardzo na to zasłużył.

Jak wracałem w środę z GD w koszulce Barcy zaczepiło mnie 3 łebków pytając czy nie potrzebuję chusteczek. Odparłem żeby zostawili sobie na Ligę Mistrzów i mam ogromną nadzieję, że się im przydadzą.

VeB

Wróć do „Hiszpania”