Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Granzo
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: Granzo » 02 maja 2011, 20:18

oszustwo «świadome wprowadzenie kogoś w błąd lub wykorzystanie czyjegoś błędu dla własnej korzyści»
:beer:

Żeby była jasność - nie uważam Vidica za oszusta z powodu tego jednego zagrania. Tak samo zresztą jak Busiego, który wbrew opinii wielu, nie symuluje często.
Czyli Sergio jest oszustem i tchórzem i wybacz ale nie zgadzam się, że w każdej drużynie ktoś taki jest potrzebny. Wcale nie uważam, że nurkowanie Naniego jest potrzebne MU i za każdym razem to krytykuje. Jakoś wydaje mi się, że Barcelona jest na tyle dobrą drużyną, że bez symulowania Busquetsa, Pedro i Alvesa i biegania w 10 do sędziego też by wygrywała.
Jest potrzebny, bo osiąga się dzięki temu przewagę. Mi to się nie podoba, ale tak jest i tego nie zmienisz.
Co do oszustw. Tak, Vidic złamał przepisy gry w piłkę i powinien ponieść konsekwencje. Tyle, że ocena zachowania jego i Busquetsa powinna być różna. To tak jak z prawem, przestępstwem jest przejście na czerwonym świetle jak i kradzież samochodu, i to przestępstwo i to, tyle, że tu też nie ma znaku równości.
Przejście przez czerwone światło nie jest przestępstwem. Ale ja nie o tym :]
Niby różne zachowania, ale ich konsekwencje mogły być równie mocno dotkliwe. Arsenal mógł prowadzić, a Real stracić niesprawiedliwie zawodnka. Ciężko powiedzieć co gorsze.

Wróć do „Hiszpania”