Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post autor: rkoeman » 06 maja 2011, 14:21

brylancik pisze:Abstrahując od pierwszej poważniejszej dyskusji od końcowego gwizdka sędziego po wczorajszym GD.

Tak sobie teraz jeszcze raz obejrzałem na spokojnie tą akcję - . Oglądałem to kilka razy i teraz jestem przekonany, że Mascherano dał po prostu dupy i nie przejął piłki która mu przeleciała centymetry koło nogi. Później już nie miał szans jej przejąć bo była za daleko i wykorzystał to że poczuł Cristiano. Higuain z kolei już jak dla mnie wiedział że uderza po gwizdku, Valdes raczej nie. No i to łapanie się za goleń kiedy Ronaldo dotknął jego achillesa - bezcenne :lol: Zresztą widać, że w pierwszym sezonie w Barcelonie, skupił się głównie na tym bo po tym jak Diarra wszedł nakładką w piłkę, którą kopał Argentyńczyk, również złapał się za goleń (link wklejałem wcześniej). Sezon przygotowawczy powinien spędzić z Busquetsem w pokoju to obaj się przy okazji nauczą czegoś nowego - Mascherano łapania się za twarz, a Sergio za goleń.

frustru frustru

nie to co cronaldo ktory wpadl na pique i rzucil sie do przodu jakby zaraz mial umrzec i przy okazji wywalil bedacego w pelnym biegu mascherano

niestety brak znajomosci przepisow gry w pilke czesto zle wplywa na odbior danej sytuacji

w tym wypadku sedzia mogl:

- gwizdnac faul na ronaldo (mial podstawy ale w tym meczu nie gwizdal takich fauli - vide wejscie lassa w messiego)

- dac przywilej korzysci i w momencie faulu ronaldo (po tym jak real otrzymal korzysc) cofnac akcje by real mogl wykonac rzut wolny

- gwizdnac faul na mascherano po tym jak uznal ze nie bylo faulu na ronaldo

argentynczyk zostal przewrocony i sedzia gwizdnal. bylo to slychac chwile przed strzalem. higuain o tym wiedzial i wiedzial o tym valdes

oczywiscie sedzia mogl tez niczego nie gwizdac i wtedy popelnilby oczywisty blad

szkoda ze kibice realu i innych klubow nie krytykowali tego samego sedziego rok temu gdy nie uznal prawidlowego gola bojana :)

pozdrawiam i zycze milej frustracji z powodu tego ze barcelona ponownie gra tam gdzie jej miejsce czyli w finale. pozdrawiam rowniez fanbojow mourinho ktory dzisiaj otrzyma 7 meczow kary (za niewinnosc) oraz tych ktorzy uwierzyli ze real oddajac w dwumeczu 3 celne strzaly mial jakas szanse na awans :)

skoro chcecie merytorycznej dyskusji to dyskutujcie merytorycznie. i zastanowcie sie na koniec czy jezeli real zdobylby tego gola to czy barcelona na pewno by odpadla? bo smiem watpic pamietajac przebieg tego meczu i przewage jaka miala barcelona. 1 celny strzal mowi sam za siebie. 31 fauli czyli rekord LM w tym sezonie rowniez mocno wymowny

Wróć do „Hiszpania”