Powiem tak, czuje że tu tworzy się kozak grupa, i nie zdziwie się jak każdy z pomocników Ambro, Seedorf, Pirlo i Gattuso pozostaną w Milanie ! nawet godząc się na obniżkę zarobków i fakt tego że ich rola będzie w drużynie inna ! Panowie to jest Milan ! Skoro Galliani potrafił pokazać szacunek Fioriemu, Stamowi czy Pancaro nie mówiąc o Billy'm i innych, to nie zdziwie się jak zrobi swoje. Oni już pokazali że to nie kasa jest problemem. A Allegri pokazał każdemu swoja przydatność.
Wszyscy mówią że jednym z kluczy do scudetto była kadra ! A chcąc kąsać w europie trzeba mięc dwie paki, na Real w środę i na Lecce w niedziele... Także naprawdę nikt nie straci na tym jak Milan zaproponuje im na 2 letnie kontrakty, zresztą jak Silvo powie że przeciesz to są mistrze to nawet zapłaci im z pięniedzy Forza Italia
Trzeba uzupełnić skład a to gwarantuję nam Galliani, ja licze tylko na Mexesa, i Taiwo za free, naprawdę chce zobaczyć duet moich do nie dawna ulubionych stoperów Nesta - Mexes ! A fakt że Milan ma Thiago i Yepesa, nie mówiąc o mocno rezerwowym Bonerze pokazuje że to jest broń, wczoraj David Luiz w meczu z MU zagrał piach, doznał kontuzji, wchodzi Alex który gra nie wiele i jest ... najlepszy na boisku w drużynie Carletto.
Stara piłkarska prawda mówi - pokaż mi ławkę a ja Ci powiem jaki masz skład !
Nie pokojący jest fakt że Massimo Oddo wygrał zakład z Gallianim
Mówi sie że teraz Allegri szuka piłkarzy pod inne ustawienie 4-3-3- z przodu Binho - Ibra -Pato z lini pomocy mocno defensywny Van Bommel (Ambro) A po jego boku dwóch rozgrywających w tym z Princem. Ale np czasem trzeba będzie Milan ustawić defensywnie i linia pomocy to Ambro - MVB - Gattusso i gra
Mam już dość Ganso i jakiejś nowej telenoweli ! Patrząc na to jak Milan gra to w linie pomocy najlepiej pasowałby piłkarz a'la Lampard czyli ... Hamsik ! Tak tak nie nic nie brałem jeszcze - Jak Milan ma wydać becel na piłkarza w linie pomocy to chce Słowaka i jest dobrze. Piłkarz z jajami, strzela, podaje, dobrze gra głowa i potrawi walczyć i grać w takim schemacie !