Nie jestem zadowolony z tego transferu, bodajże Nebula podkreślał to co ja, nie jest to zawodnik na miarę Milanu.O ile można zaufać Abate bo widać w jego grze stały progres to nie liczę na to ze strony Taiwo.Przyznam, że sporo meczy oglądam z L1, a najczęściej właśnie Marsylię i umówmy się, że Nigeryjczyk nie zadba o najwyższą jakość na pozycji lewego obrońcy, jeśli ciągle piszemy o budowie silnego zespołu to na miarę LM to nie z takimi piłkarzami.Głowa w dół i wio po lewej stronie do przodu i wrzutka ewentualnie petarda z wolnego, rzadko co celna.
Moim zdaniem nie był to świetny ruch, dobrze, że za niego nie płacimy, jedyne co to koszty kontraktu z zawodnikiem.
Czytałem w tym temacie czasem o Coentrao i miałem nadzieję, że Silvio w przypływie radości wyłoży te 20 patyków i mamy kapitalny blok defensywny z Abiattim w bramce, ale cóż jeszcze nie teraz.
Co do Yepesa to obok Abate był dla mnie największym zaskoczeniem i plusem Milanu w tym sezonie, nie sądziłem, że aż tyle dadzą zespołowi.Dobrze, że mamy Kolumbijczyka na kolejny sezon, nie przekreślałbym jego szans w walce o pozycję z Mexesem.