Właśnie najśmieszniejsze w tej sytuacji jest to, że prezesa WL wyproszono, bo ma postawione zarzuty. Absurd. Zarzuty ma również Grobelny jak i płemieł Włoch.Wilmore pisze:Ty wiesz co to domniemanie niewinności? Jak to się ma do wyproszenia kogoś ze spotkania?![]()
Nie wyczaiłeś chyba ironii.
Idiotyzm w czystej postaci. Kto popiera płemieła ? Kto mówi: ja chce być bezpieczny i zabrać dzieciaki na mecz; niech w końcu na trybuny będą przychodziły kobiety i dzieci, całe rodziny ? No kto ?Wilmore pisze:Inna rzecz, że w tej sytuacji jego działania pochwalam nie jako doskonałe, ale jako najlepsze z możliwych.
Właśnie tacy pseudoznawcy jak Ty i wszelkiej maści osoby, które na mecze ligowe nie chodzą. Niczym dzieciaki zajarane "kibicowaniem" najlepszym klubom Europy, gdzie nie ma ani grama z ich strony kibicowania - chyba, że dmuchaniem w tv, albo jeden mecz na własnym stadionie raz na 2 lata, a właściwie to wyjazd turystyczny. Nie wiecie nawet, że na naszych stadionach jest bezpiecznie, że przychodzą rodziny, kobiety, dzieci, a już w szczególności na tych stadionach, o których mówi się najwięcej - Legii, Lecha.
Ogarnij się człowieku. Na tym rozwiązaniu tracą prawdziwi kibice, poznańscy kibole, polscy ultrasi !Tracą kluby, a rząd patrzy tylko na słupki poparcia. Jestem cholernie wkurzony, tym bardziej, że oddawałem głos na PO. Teraz kibice stali się kiełbasą wyborczą.
Wielki narodowy skarb - EURO 2012 jest poważnie zagrożone - krzyczy rząd. Chuligani chcą zniszczyć wielkie święto itd... a ja uważam, że rząd po raz kolejny strzela sobie w stopę. Ale trzeba pomyśleć. Na meczach od II (!) do I ligi + Ekstraklasa - brak gości na meczach bo policja nie wie czy sobie poradzi zapewnić bezpieczeństwo. O zgrozo
I kto tu się kompromituje ?
Kolejna sprawa. Fakty są takie, że wielu (może i większość) kibiców przychodzi na mecze polskiej ligi, ze względu na atmosferę, oprawy tworzone z mozołem i pasją przez ultrasów. Ma być bez transów, opraw, piro, dopingu ? To właśnie w te osoby - fanatyków uderzają debilne decyzje rządu.
Dokładnie ! Natomiast wkurzają ludzie, którzy nasze bagienko mają w dalekim poważaniu, na mecze nie chodzą, a decydować chcą najwięcej. Znawcy od wszystkiego.cloner pisze:Piłka nożna dla kibiców!
Działania, których jesteśmy świadkami powodują niepotrzebne, zbędne dodatkowe animozje na linii kibice - PZPN - rząd - policja. Podsycanie (zamierzone lub nie) tej sytuacji jest chore i może zaprowadzić do naprawdę nieoczekiwanych konsekwencji. Obym się mylił.