Re: FMy

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Re: FMy

Post autor: Pawel875 » 15 maja 2011, 19:49

Sammyy pisze:Ja osobiście unikam sprowadzania zawodników w stylu Hazarda, którzy przy pierwszej lepszej ofercie chcą uciec do lepszego klubu. Pierwsze co patrze przy ciekawym grajku to lojalność by uniknąć później tego rodzaju problemów.

A Kadlec to jest kozak także w FM11, podobnie jak Castaignos, których już w pierwszym sezonie można ściągnąć do 3 mln.
Popieram co do Kadleca. Kiedyś grając Borussią MG (z braćmi ciotecznymi graliśmy Bundesligę, jeden Koln, drugi St.Pauli - dobre czasy i sporo zabawy :) ) sprowadziłem go w pierwszym sezonie, dostawał mało szans, ogólnie był strasznie średni, nie mógł wpasować się do taktyki, a Monchengladbach spadło do 2.Bundesligi z 17. miejsca. W drugiej lidze od razu zwróciłem szczególną uwagę na każdy detal nowej taktyki, z Kadleca zrobiłem w międzyczasie lewoskrzydłowego, mimo że tam grał Reus. Przed startem ligi opyliłem kilka dobrze zarabiających gwiazdeczek po promocyjnej cenie (Bradley, Arango, Idrissou, Bailly, Dante, ale Reusa jakoś zatrzymałem, zresztą sam nie palił się zbytnio do odejścia, dopiero po pół roku mu się znudziło). Właśnie w 2. sezonie Kadlec odgrywał kluczową rolę w mojej taktyce 4-4-2, tworząc świetną parę z zakupionym Hanke. Po awansie było już tylko lepiej, udało mi się dostać do górnej połowy tabeli, Kadlec dalej pokazywał, że jest świetny (tym razem na LMF - pozycji Reusa), a Reusa już nie było, tzn. do Ajaxu poszedł. 4. sezon też zaczęliśmy grać - zapowiadało się świetnie, wygrałem 3 pierwsze mecze z silnymi rywalami (dobrałem taktykę nietypowego w Niemczech 3-4-3 :wink:), szkoda tylko, że zapis się zjebał. Chyba najlepiej wspominam ten zapis we wszystkich moich FMach :wink:.

Mój ówczesny skład (zapisywałem składy z kolejnych sezonów na kompie :wink: )

2010/2011, 17.miejsce 1.Bundesliga

Bailly - Daems, Dante, Brouwers, Levels - Marx, Bradley - Arango, Basturk, Reus - Idrissou

2011/2012, 1.miejsce 2.Bundesliga
Heimeroth - Daems, Anderson Bamba, Brouwers, Levels - Reus, Marx, Kladrubsky, Matmour - Kadlec, Hanke

2012/2013, górna połowa tabeli była, 1.Bundesliga
Heimeroth - Fathi, Anderson Bamba, Brouwers, Levels - Balitsch, Teikeu - Haroun - Kadlec, Ben Hatira - Kozak

2013/2014, zaczęło się świetnie, ale szybko skończyło...
Masinga* - Kladrubsky, Anderson Bamba, Brouwers - Fathi, Teikeu, Haroun, Levels - Kadlec, Hanke, Freis

*newgen z RPA, sprowadzony za grosze z Kaizer Chiefs bodajże

Wróć do „Hyde Park”