Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post autor: Magnum » 15 maja 2011, 20:26

Myślę, że odejście Fabregasa może mieć dobry wpływ na drużynę. System jest oparty na zawodniku który nie chce już być w Arsenalu to po pierwsze, a po drugie opuścił ponad połowę meczów ligowych w ciągu ostatnich 12 miesięcy. Bez niego jest ciężko. Jeśli Cesc odejdzie I WROCIMY DO 4-4-2 to może być ciekawie, Van Persie w roli Bergkampa by grał (a tam czuje sie chyba najlepiej), Chamakh z przodu gdzie też jest lepszy.. Może nawet Walcott? Cholera wie. Ale boje sie, że zamiast 4-4-2 po odejściu Cesca będziemy mieli Ramseya w środku pola i tyle ze zmian. No nie wiem, zobaczymy.

Cokolwiek się stanie z Cesciem chcę, żeby to zostało załatwione jak najszybciej. Najlepiej do połowy czerwca. Inna sprawa że teraz może Cesc nie odejść bo.. Barca nie da dużo za niego, a Wenger będzie sie upierał na wysokiej cenie. Nie wyobrazam sobie mimo wszystko odejścia za 20 mln. 40 mln z poprzedniego roku (bo podobno tyle oferowali później) i viola.

Swoją drogą jeśli City wygra pozostałe mecze to są szanse, że zagramy w el. LM z drużyną pokroju Bayern czy Villarreal. Może się trafić ogórek jakiś, ale może i Bayern. To dopiero byłoby ciekawe, odpaść w el. LM - tego za Wengera jeszcze nie było. :roll:

Wróć do „Anglia”